Primeste cele mai bune bonusuri, turnee freeroll si stiri de poker direct pe email!

Valuri de consolidari si fuziuni in industria de gaming

Autor: | 25/04/2012

Un val de consolidari si de fuziuni, prezis pentru industria jocului de poker de catre cateva publicatii din online gaming in aprilie 2009, a luat amploare trei ani mai tarziu, cand industria jocurilor de noroc a suferit o serie de achizitii, care s-au intamplat foarte rapid si vor duce probabil la noi fuziuni si achizitii in incercarea de consolidare si acaparare a pietei.

Cea mai semnificativa fuziune din acest mediu a avut loc intre doi mari giganti : Bwin si Party Gaming. Consolidarea lor s-a terminat abia in urma cu un an, in aprilie 2011, cand s-a format cea mai mare companie de jocuri online : bwin.party digital entertainment.

Abia la o luna dupa, stirile au fost inundate cu alta stire despre o achizitie. Grupul Betsson si-a intarit pozitiile in regiune cu o achizitie de 60 milioane de euro : Betsafe.

Un an mai tarziu, in aprilie 2012, o alta firma din Scandinavia, Unibet, a anuntat ca a cumparat Nordic Betting group pentru suma de 16 milioane EUR.

Doar cateva zile mai tarziu (18 aprilie), a fost anuntat ca Betsson, a carui expansiune a inceput in urma cu un an, a cumparat Nordic Gaming Group. Cu aceasta achizitie, grupul Betsson isi intareste pozitia in mod constant in regiunea Nordica.

Stirile despre o ultima achizitie au socat lumea pokerului la o scara globala, cand, pe 24 aprilie 2012,  au aparut zvonuri despre o posibila implicare a PokerStars in achizitia FullTilt Poker.

Cei mai importanti operatori de cazinouri din Las Vegas si-au dorit implicarea in marile companii de gaming online si au obtinut acest lucru. Expertii spun ca nici o companie de gaming online nu va intra pe piata in SUA fara sa aiba in spate un astfel de parteneriat.

Intrebarea care mai ramane este cine va ramane in final sa supravietuiasca acestui maraton de achizitii si ce impact vor avea ele asupra consumatorilor? Avand in vedere ultimele miscari, este clar ca este doar o chestiune de timp pana sa auzim de inca o achizitie in curand. Ce strategii vor adopta noii giganti care vor aparea in urma fuziunilor?

Articol scris de Karolina Filip pentru NetRefer.

  • 88$ FARA DEPOZIT
    600$ Bonus la FullTilt
    600$ Bonus pe PokerStars
  • RSS Ultimele discutii pe forum

    • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

De aici incepe pokerul!