Primeste cele mai bune bonusuri, turnee freeroll si stiri de poker direct pe email!

Utilizarea blockerilor in Pot-Limit Omaha pentru bluffuri si pentru a reduce range-ul adversarului

Autor: | 17/04/2018

f8c2409835 Intr-un articol aparut recent pe Pokernews, brazilianca Vivian Saliba, ambasadoare 888, vorbeste despre utilizarea blockerilor in Pot Limit Omaha cu scopul de a blufa si a de a reduce range-ul adversarului. Pot Limit Omaha este o varianta de joc atat de complexa, incat multi jucatori noi sunt pierduti atunci cand se apuca de joc. Sunt atat de multe combinatii posibile, cum putem noi sa stim ce carti are sau ce carti nu are adversarul de la masa in mana? Ei bine, un inceput ar fi sa ne uitam la propriile noastre carti si la informatiile pe care ni le dau blockerii pe care ii avem in mana. Daca avem in mana un blocker sau chiar doi, statistic vorbind sansele matematice ca si adversarul sa aiba acea carte scad considerabil, asa ca utilizand aceasta informatie pe care doar noi o stim putem dezvolta diverse playuri, inclusiv bluffurile. Iata doua exemple de a utiliza blockerii in Pot Limit Omaha:

1. The naked ace bluff

Termenul de “naked ace” este un jargon in poker si mai poarta denumirea de “bare ace”. El se refera la urmatoarea situatie: sa spunem ca avem in mana asul de inima rosie si nicio alta inima rosie, iar board-ul este K rosu, 7 rosu, 5 romb, 2 rosu, 9 negru. Avand asul de rosu in mana, stim ca nimeni altcineva nu poate sa realizeze nut flush. Astfel, putem sa dam un bet sau sa facem un raise pe river ca bluff, cu o rata buna de succes. Acesta este cel mai cunoscut tip de blocker in PLO.

2. Bluffarea cu blockerii de chinta

Un alt tip de blocker utilizat des in PLO este blockerul de chinta. Sa spunem ca avem mana A negru, Q rosu, Q trefla, 5 negru , iar flopul vine J romb, 9 negru, 8 rosu.. In situatia de fata, avem nut-straight blockers intrucat avem in mana doua dame. Desigur, adversarul ar putea sa aiba Q T x x, dar cele doua dame din mana noastra fac situatia mai putin probabila. Deci, inca o data blockerii nostri reprezinta o sansa buna pentru a bluffa. Desi utilizarea informatiilor data de blockeri ne poate ajuta sa realizam bluffuri cu succes, trebuie sa tinem minte ca nu este rau sa avem un plan de rezerva si ceva echitate in caz in care ne luam call. Tineti insa minte, utilizarea acestui tip de bluff impotriva jucatorilor care dau fold greu, nu e probabil cea mai buna idee.

Utilizarea blockerilor in alte situatii

Probabil stiti deja ca utilizarea blockerilor nu ne ajuta doar atunci cand bluffam, ci si atunci cand vrem sa dam un call sau un fold de exemplu. Daca avem o mana modesta sau slaba si nu avem blockeri la bluffurile adversarului nostru, probabil ca este mult mai bine sa dam callul pe river decat in situatia in care noi am fi detinut in mana carti potentiale de bluff.
Sa spunem ca board-ul este A rosu, 10 romb, 9 rosu, 2 negru, 6 negru, iar mana noastra este A romb, K rosu, J negru, J romb. Dupa ce adversarul a dat bet pe primele doua strazi, avem acum decizie de a da call inca o data, pe river. Callul in aceasta situatie este probabil o idee proasta intrucat avem in mana doi valeti care sunt blockeri la draw-urile de chinta cu care, potential, el ar fi putut sa bluffeze pe primele doua strazi. De-asemenea, avem in mana popa de rosu, o alta carte pe care adversarul ar fi putut sa o foloseasca pentru a bluffa cu nut flush draw pe primele doua strazi. Asa ca, in cazul de fata, mana noastra e slaba, e tot mai greu de crezut ca adversarul nostru ar fi putut sa bluffeze 3 strazi si cel mai bine e sa dam fold. Daca in loc de popa de rosu aveam popa de negru, iar in loc de valeti erau cinciari de exemplu, se indica un call pe river intrucat nu detineam blockeri la bluffurile lui.

Ca o concluzie, blockerii pe care ii avem in mana ne pot oferi informatii foarte importante, iar intr-un joc precum PLO informatia este vitala. Dupa cum ati vazut, blockerii ne pot ajuta sa bluffam sau sa restrangem range-urile adversarilor, ne ajuta sa dam fold, call sau sa facem raise.

  • 88$ FARA DEPOZIT
    600$ Bonus la FullTilt
    600$ Bonus pe PokerStars
  • RSS Ultimele discutii pe forum

    • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

De aici incepe pokerul!