Primeste cele mai bune bonusuri, turnee freeroll si stiri de poker direct pe email!

In urmatoarele 18 luni, se vor intampla lucruri marete in industria pokerului!

Autor: | 28/10/2014

Foto: F5Poker

Alex Dreyfus. Foto: F5Poker

Asta sustine Alex Dreyfus, devenit in ultimii ani unul dintre cele mai influente personaje din lumea pokerului. Pentru a intelege mai bine greutatea cuvintelor lui, trebuie sa stiti ca Alex are o istorie bogata in domeniu si orice proiect in care a fost implicat a cunoscut succesul fie ca vorbim de Winamax ( unde a fost unul dintre fondatori ) care acum este pe primul loc in Franta la distanta din ce in ce mai mare de PokerStars, de Chillipoker care ajunsese sa genereze un profit de peste 10 mil $/an si a fost vandut catre Bally Technologies pe o suma importanta sau de reviste si publicatii atat in mediul online sau pe print care au crescut de la an la an.

Cel mai nou proiect al sau este unul foarte ambitios si daca va reusi atunci putem vorbi de un nou boom al pokerului care este foarte probabil sa fie mult mai mare decat precedentul. Prin intermediul companiei sale Zokay Sports & Entertainment, Alex a achizitionat in 2012 GPI ( Global Poker Index ) si in 2013 TheHendonMob devenind astfel operatorul unei baze de date cu peste 150.000 turnee de poker si peste 340.000 de profiluri ale jucatorilor, baza de date accesata de peste 4 milioane de vizitatori unici in fiecare an.

Tinta sa este una simpla de inteles dar greu de atins: sa transforme pokerul intr-un “sport” de masa. Astfel GPI doreste sa devina pentru poker echivalentul ATP-ului pentru tenis sau al PGA-ului pentru golf si sa devina atractiv pentru media astfel incat jocul sa nu mai poata fi ignorat si sa devina mainstream. GPI cunoaste deja o crestere impresionanta si va organiza Cupa Mondiala la Poker in 2015 ( cei mai buni 36 jucatori din cele mai bune 9 tari ) , GPI Challenger Cup , GPI European Poker Awards cat si American Poker Awards. In plus, divizia de continut ofera deja servicii catre portaluri de stiri mainstream sau televiziuni din SUA si Europa.

Castiga un iPhone 6 si peste 400$, Joi la 20:30.. Jucatorii noi participa GRATUIT!

In urma cu putin timp, in timpul EPT Londra, GPI a organizat prima intalnire internationala pentru promovarea sportului si a pokerului care a adus la un loc cele mai mari nume din industrie care au hotarat ca vor colabora cat mai strans pe viitor. In deschidere, Alex Dreyfus a declarat: “Pokerul si sportul se ghideaza dupa aceleasi valori si de aceea credem ca putem promova pokerul la fel cum se intampla si in cazul celorlalte sporturi.”

Pokerul a ajuns sa fie cunoscut de peste 100 milioane de persoane din intreaga lume care au jucat macar odata si printre acestia se numara inclusiv sportivi de performanta si celebritati. Neymar Jr a preferat pokerul cu familia decat sa se uite la meciul dintre Brazilia si Germania de la Cupa Mondiala, companii precum Microsoft sponsorizeaza turnee caritabile de amploare, profesorii de la Harvard folosesc strategii din poker pentru a le aplica in cursurile predate si numerul de jucatori activi creste incet dar sigur.

Este timpul asadar ca si productia si distributia continutului legat de poker sa treaca la acelasi nivel precum restul sporturilor mainstream, a completat Alex Dreyfus care a mai spus ca este o industrie tanara, care va creste foarte mult in urmatoarele 18 luni, timp in care cu siguranta se va intampla ceva foarte important. El considera ca ne aflam foarte aproape de inceputul unui nou boom in poker care va fi cel putin la fel de mare ca si primul.

Legalizarea pokerului online in California in 2015 va duce la un efect de domino in SUA si jocul sa va raspandi rapid in toate statele in timp ce in Europa se vor face progrese catre un player pool unificat intre toate tarile care au reglementat domeniul.

Hermance Blum, General Manager la WPT Europa a declarat ca evenimentele WPT sunt urmarite in peste 150 tari si ca numarul mediu de vizualizari pentru un episod din WPT Sezonul 12 trece de 1 milion.  Edgar Stuchly, presedintele EPT a subliniat de asemenea ca reprezinta cel mai mare circuit de poker din lume dupa numarul de jucatori participanti si ca transmisiile lor live sunt urmarite in peste 50 de tari si comentate in 14 limbi diferite.

Ambii reprezentanti au spus ca vor investi mult in perioada urmatoare in media si productia de continut in timp ce isi vor ajusta evenimentele astfel incat sa se concentreze pe atragerea unui numar cat mai mare de jucatori.

Ramane de vazut cum vor evolua lucrurile in perioada urmatoare. Cu siguranta ca revenirea in urmatorii ani la un player pool global, reglementarea marketingului in toate pietele si implicarea marilor trusturi media vor duce la o explozie a numarului de jucatori.

  • 88$ FARA DEPOZIT
    600$ Bonus la FullTilt
    600$ Bonus pe PokerStars
  • RSS Ultimele discutii pe forum


De aici incepe pokerul!