Primeste cele mai bune bonusuri, turnee freeroll si stiri de poker direct pe email!

“Tartanian7” un robot aproape perfect pentru jocurile HU

Autor: | 25/09/2014

Prof. Tuomas Sandholm

Prof. Tuomas Sandholm

Tuomas Sandholm este profesor la Universitatea Carnegie Mellon  cu mai mult de 450 studii publicate in domeniul Stiintei Calculatoarelor. In ultimii 10 ani a aplicat cunostintele sale din domeniul teoriei jocurilor si optimzand diversi algoritmi AI astfel incat sa creeze un “robot” perfect.  Obiectivul sau a fost sa creeze cel mai bun jucator de Texas Holdem Heads Up si in final, sa creeze cel mai performant si mai eficient mod de invatare si pregatire pentru jucatorii interesati.

In acest an, “robotul” lui Sandholm a castigat ambele competitii pentru NL Heads Up din cadrul AAAI ( Association for the Advancement of Artificial Intelligence ) invingand fiecare adversar pe un sample size foarte mare.

Castiga un iPhone 6 si 400$ adaugati cu numai 3$! 29 Septembrie ora 20:30

Ideea de a crea un jucator perfect de poker a captivat dintotdeauna lumea pokerului online inca din primele zile. Pentru unii, ideea de a juca poker impotriva unui calculator pare oribila insa pentru unii posibilitatea de a crea un “robot” capabil sa gandeasca singur si sa invinga orice adversar este extraordinar de atragatoare. Adevarul este ca s-au creat astfel de roboti inca de la inceputurile jocului de poker online, unii fiind prezentati si in reviste de prestigiu cum ar fi Wired ( WinHoldEm ).

Totusi, operatorii de poker se afla cu mult in fata celor care incearca sa introduca astfel de programe in joc si de cele mai multe ori detecteaza foarte rapid o astfel de prezenta. Majoritatea persoanelor din domeniu sunt complet de acord ca in cazul in care astfel de jucatori “virtuali” functioneaza pentru mult timp fara a fi detectati, acest lucru se intampla cu stiinta operatorului sau din neglijenta sa.

Profesorul Sandholm tine sa precizeze ca desi exista roboti care sunt suficient de sofisticati incat sa fie jucatori castigatori, ei sunt foarte slabi in comparatie cu cei creati de el. “Cei care sunt acum pe piata, au participat in competitia AAAI si s-au dovedit ca nu sunt atat de buni precum se credea.”

“Tartanian7” este numele robotului creat de prof. Sandholm si care a castigat infruntarile din cadrul AAAI pe un sample size de peste 50 mil de maini.

Primesti 20$ GRATIS INSTANT pe PokerStars si ai acces in turnee exclusive zilnice cu 100$ adaugati!

La fel cum jocul de sah a fost o provocare extraordinara pentru cei care lucreaza in domeniul inteligentei artificiale, acum este randul jocului de poker sa ii faca pe specialisti sa incerce sa “dezlege jocul”.  Urmatoarea provocare pe lista este sa se creeze “robotul jucator de fotbal”.

Pentru a citi mai multe detalii despre acest subiect, va invitam sa accesati urmatoarele 2 pagini:

Carnegie Mellon Computer Poker and Robot Soccer Teams Shine in Major Competitions
RoboCup:Humans 1, Machines 7

  • 88$ FARA DEPOZIT
    600$ Bonus la FullTilt
    600$ Bonus pe PokerStars
  • RSS Ultimele discutii pe forum


De aici incepe pokerul!