Primeste cele mai bune bonusuri, turnee freeroll si stiri de poker direct pe email!

Presedintele ARJEL: “Pokerul Online din Europa are nevoie de un player pool comun”

Autor: | 06/11/2013

arjelARJEL ( Autoritatea pentru Reglementarea Jocurilor Online  in Franta ) si-a exprimat recent un punct de vedere oficial prin intermediul presedintelui sau Jean-François Vilotte referitor la scaderea drastica si constanta a veniturilor provenite din taxarea si reglementarea pokerului online.

Acesta a declarat ca scaderea incasarilor la buget din taxarea jocurilor de poker online in Franta dar si in celelalte tari din Europa se datoreaza mai degraba faptului ca unele tari au plecat la drum cu un model gresit, ingradind jucatorii intre ei.

Este pentru prima data cand se recunoaste la nivel oficial faptul ca reglementarile din Franta, Italia si Spania nu sunt bune pentru pokerul online si ca jocul de poker nu trebuie tratat la fel ca si celelalte jocuri de noroc.

Doar in Franta, incasarile din poker online au scazut cu 21% in ultimul trimestru. Comentand aceste cifre, Vilotte a declarat: “Argumentul fiscal ( sistemul de taxare ) nu trebuie neglijat, dar nu este singura cauza. Italia are taxe mult mai mici decat Franta pentru poker si traficul a scazut de 3 ori mai mult decat la noi in Franta. Franta, la fel ca si Spania si Italia, opereaza ca niste piete segregate, fara jucatori la comun. La un produs precum pokerul acest lucru mai duce si la concentrarea activitatii pe cateva siteuri dominante: 90% din jocuri se desfasoara pe 3 siteuri. […] Riscurile pentru noi ca autoritate, in acest caz sunt foarte mari si suntem constienti ca jucatorii au inceput deja sa joace pe siteuri cu mai multi jucatori, dar ilegale, datorita faptului ca acolo gasesc o lichiditate crescuta”

Pe parcursul prezentarii raportului ARJEL, Vilotte a mai facut o declaratie interesanta: “Speram sa convingem autoritatile relevante de introducerea a mai multe variante de jocuri de poker si de faptul ca este nevoie de lichiditate internationala pe baza unui acord intre autoritatile de reglementare din fiecare tara.” El a mai adaugat ca au facut deja aceste propuneri insa parlamentul este cel care o sa ia deciziile finale.

Nu putem decat sa fim optimisti cu privire la faptul ca in sfarsit avem confirmarea oficiala ca modelul aplicat de Franta, Italia si Spania in reglementarea jocurilor de noroc online este unul prost si ca se vrea unificarea lichiditatii din mai multe piete. Ramane de vazut cum vor progresa lucrurile si ce masuri se vor lua pentru a oferi pokerului o noua crestere spectaculoasa.

  • 88$ FARA DEPOZIT
    600$ Bonus la FullTilt
    600$ Bonus pe PokerStars
  • RSS Ultimele discutii pe forum

    • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

De aici incepe pokerul!