Primeste cele mai bune bonusuri, turnee freeroll si stiri de poker direct pe email!

Olanda va reglementa pokerul online in 2013

Autor: | 31/10/2012

Statul Olandez a hotarat ca pariurile si pokerul online trebuie sa fie reglementate in 2013, in special pentru a aduce jocurile de noroc in cadrul industriilor pe care le poate controla legislativ si prin autoritatea judecatoreasca.

Scopul Primului Ministru Mark Rutte este sa modernizeze legislatia pokerului si pariurilor online pentru a o aduce la standarde europene. Mai mult, Olanda urmareste sa elimine intru totul de pe piata operatiunile ilegale de jocuri de noroc si doresc sa aplice cu strictete legile privitoare la licentele celor care ofera servicii de jocuri de noroc.

 

 

 

 

Olanda a anuntat deja din iunie care sunt operatiunile considerate ilegale de catre stat in ceea ce priveste pokerul si bettingul online, iar companiile sau persoanele care refuza sa iasa din legalitate in aceasta perioada nu vor avea acces pe piata in noua reglementare. Ne intrebam daca nu cumva aceasta abordare creaza o discriminare si o diferenta nejustificata de tratament din perspectiva Tratatului de Functionare a Uniunii Europene. In acest context au fost averitzate aproximativ patruzeci de companii intre care si bwin.party, Unibet sau Ladbrokes, avertizari care au indicat acestora ca vor fi mult mai susceptibile de a primi licente in 2013 daca se aliniaza la standardele impuse acum de Guvern.

In trecut bwin.party au refuzat o astfel de colaborare in Belgia, fapt care a dus la refuzul autoritatilor belgiene competente de a acorda softului de poker si pariuri licenta.
Pe langa aceste modificari legislative Olanda doreste sa privatizeze casinoul de stat care aduce profituri anuale de aproximativ 240 milioane euro. Toate aceste modificari vin in urma planului de actiune elaborat de Comisia Europeana pentru a crea un cadru legislativ uniform pe teritoriul tarilor membre ale Uniunii in ceea ce priveste jocurile de noroc. Proiectul Comisiei va trebui slefuit pentru cativa ani inainte de a putea fi aplicat si preluat de legislatiile interne.pentru a opera in Belgia.

 

 

Se pare ca Olanda isi doreste acest proiect legislativ din cauza datoriilor mari in care se afla, la nivel european aceasta avand probleme la fel de mari ca si Spania sau Irlanda. Pana in 2017 Guvernul a facut in plan prin care sa economiseasca 16 miliarde de euro pentru a acoperi deficitul bugetar, iar pe langa aceasta masura s-au luat masuri de austeritate care vor reduce cu 12 miliarde de euro costurile statului, conform pokerfuse.com.

In principiu, pe fondul acestei crize economice accentuate, Olanda a hotarat ca devine mai profitabil sa impozezi cu o taxa generala de 29% toate companiile care fac profit din poker si betting online decat sa le lasi sa functioneze in obscuritate legislativa, fara a putea fi controlate.

  • 88$ FARA DEPOZIT
    600$ Bonus la FullTilt
    600$ Bonus pe PokerStars
  • RSS Ultimele discutii pe forum


De aici incepe pokerul!