Primeste cele mai bune bonusuri, turnee freeroll si stiri de poker direct pe email!

Modificarile legislative in domeniul jocurilor de noroc sunt pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor

Autor: | 21/11/2014

cdep - votPe ordinea de zi a Camerei Deputatilor aprobata in data de 19 Noiembrie, la pozitia 45 din 270 se afla propunerea legislativă pentru modificarea si completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc. Prin adoptarea acestor modificari legislative se estimeaza ca bugetul de stat va incasa peste 100 mil EUR direct si indirect, din autorizarea si licentierea operatorilor de jocuri de noroc online, care se afla in acest moment intr-o zona gri.

Proiectul a primit aviz favorabil in unanimitate de la 25 dintre membrii Comisiei pentru Buget, Finante si Banci inainte de a fi trimis catre plenul Camerei Deputatilor.

Adoptarea acestui proiect legislativ ar aseza in sfarsit Romania in randul tarilor in care jocurile de noroc online sunt legale si jucatorii nu mai trebuie sa se fereasca sau sa se ascunda. In plus, deschiderea pietei ar insemna colectarea de noi taxe la bugetul de stat, sume importante cheltuite in industria de advertising si investitii pe termen lung care vor crea noi locuri de munca in principal in domeniul IT si relatii cu clientii.

Desi problema jocurilor de noroc online dateaza din 2009,ea a inceput sa fie tratata cu seriozitate abia dupa infiintarea Oficiului National pentru Jocuri de Noroc ( ONJN ) in 2013, tip de autoritate pe care o regasim in toate tarile UE : ARJEL ( Franta ), UKGC ( UK ), DGOJ ( Spania ), AAMS ( Italia ), SGC ( Bulgaria ), etc.

Bulgaria este cel mai recent exemplu de tara care a adoptat modificari similare cu cele propuse de ONJN si in prima jumatate a anului 2014 de la numai 2 operatori licentiati ( PokerStars si Betfair ) s-au colectat peste 15 mil EUR la bugetul de stat. Intre timp, numarul de operatori din Bulgaria care au primit licente sau se afla in procesul de licentiere a ajuns la 14.

Conform informatiilor postate pe siteul Camerei Deputatilor, votul final ar trebui sa aiba loc Marţi, 25 noiembrie 2014, ora 12,30.

 

 

  • 88$ FARA DEPOZIT
    600$ Bonus la FullTilt
    600$ Bonus pe PokerStars
  • RSS Ultimele discutii pe forum


De aici incepe pokerul!