Primeste cele mai bune bonusuri, turnee freeroll si stiri de poker direct pe email!

Milionar la 25 ani apoi falit si informator FBI: Povestea omului din spatele prabusirii pokerului online in SUA

Autor: | 29/04/2014

Lamborghini-ul lui Daniel in valoare de 70.000$

Lamborghini-ul lui Daniel in valoare de 70.000$

Alligator Blood este cartea care descrie in detaliu ascensiunea lui Daniel Tzvetkoff, omul care a stat in spatele ascensiunii si supravietuirii pokerului online in SUA, dar care a ajuns sa provoace Black Friday si sa “inchida” cea mai mare piata pentru pokerul online din lume.

La 25 ani “avea lumea la picioare”. Zbura cu un avion privat, detinea un yacht luxos, conducea doar Lamborghini, Rolls Royce, Bentley si Ferrari, toate acestea culminand cu o casa pe malul marii, estimata la 28 mil $.

Robert Luketic, regizorul filmelor 21 si Legally Blonde a cumparat drepturile de ecranizare a cartii care are toate sansele sa se bucure cel putin de acelasi succes precum Wolf of Wall Street.

Nepotul unor refugiati din Bulgaria si nascut in Australia, Daniel Tzvetkoff era o fire mai retrasa si foarte pasionat de calculatoare. La varsta de 13 ani conducea deja “afacerea proprie” realizand numeroase siteuri web, la 16 ani realiza animatii pentru New York Times si in anul 2000 programeaza o platforma pentru procesarea securizata a tranzactiilor online, exact in momentul in care platile online erau la inceputul unui boom care nu este finalizat nici astazi.

Intabill a fost compania care a luat fiinta in 2004 prin asocierea dintre Tzvetkoff si avocatul Sam Sciacca. In scurt timp, Intabill procesa plati online pentru companii din domeniul farmaceutic, industriei muzicale, filmelor pentru adulti si pentru companii de turism.

Curtis Pope, Daniel si unul din angajatii cheie Instabill impreuna cu noua achizitie in spate

Curtis Pope, Daniel si unul din angajatii cheie Instabill impreuna cu noua achizitie in spate

UIGEA a lovit in 2006 si a interzis procesarea de plati catre companiile care ofereau jocuri de noroc online pentru cetatenii din SUA. Pentru un procesator de plati inclinat catre afaceri din zona gri a legislatiei, a fost momentul perfect pentru a adauga si industria jocurilor de noroc la portofoliu, in conditiile in care majoritatea procesatorilor de plati s-au retras.

PokerStars, FullTilt si Absolute Poker au sustinut ca pokerul nu este joc de noroc ci joc de skill. Tzvetkoff si Sciacca au vazut oportunitatea si au semnat cu cele 3 companii.

In doar cateva luni, Daniel castiga aproximativ 3 mil $ pe saptamana, avand in 2007 o avere de 20 mil $, iar in 2008 a ajuns pe lista celor mai bogati tineri intreprinzatori cu o avere de 80 mil $.

Odata cu banii insa el a inceput sa cumpere cele mai scumpe masini, un yacht, avion privat si a culminat cu o casa in valoare de 28 mil $. Asta pe langa petrecerile dese in care se consuma o cantitate mare de cocaina. Toate aceste extravagante au atras imediat atentia autoritatilor din Australia si SUA, devenind rapid o tinta pentru FBI si IRS.

Anul 2008 a marcat o extindere a afacerii. Cei doi s-au asociat cu Curtis Pope, persoana care avea sa il falimenteze pe Daniel. Cei 3 au inceput sa deruleze afaceri si prin intermediul companiilor Trendsact si  Impact Payments la o scara si mai mare. Faptul ca procesau tranzactii pentru operatori de jocuri de noroc era acoperit prin acordarea de descoperiri de card fictive care se acopereau apoi, tot pe hartie.

In 2009, PokerStars a inceput sa se planga ca banii nu au ajuns la clienti, desi conform evidentelor contabile Intabill, toate platile erau facute. Cei 3 nu aveau nici un act prin care sa fi stabilit un parteneriat ci au mers pe incredere, lucru care in final le-a fost “fatal” lui Daniel si lui Sciacca. In timp ce Tzvetkoff se baza pe Curtis Pope sa plateasca banii pe care el ii furase, acesta s-a dus direct la CEO-ul PokerStars si le-a propus sa ii scoata pe Sciacca si Daniel Tzvetkoff din afacere in schimbul platii tuturor jucatorilor, cu banii care trebuiau sa fie in conturile Intabill. PokerStars si mai apoi FTP si Absolute Poker au acceptat si Curtis Pope a ajuns sa se ocupe singur de intreaga afacere.

Sciacca a adus un expert care a constatat ca banii au plecat din conturile Instabill sub forma unor imprumuturi in nume personal. Instabill a dat faliment si Tzvetkoff a fost dat in judecata da Sciacca care ii cerea 100 mil $. PokerStars vroia sa recupereze chiar mai multi bani. Pe langa toti acestia, Daniel mai avea si bani imprumutati de la mafie.

In Aprilie 2010 a facut greseala sa apara in Las Vegas de unde a fost arestat de FBI care avea probe solide referitoare la “escrocheria” in valoare de 540 mil $ derulata in ultimii ani. IRS si creditorii sai aveau de recuperat 143 mil $ de la el, iar o pedeapsa de pana la 76 ani in inchisoare il astepta.

Yachtul in valoare de peste 7 mil $ si lung de 30m

Yachtul in valoare de peste 7 mil $ si lung de 30m

A acceptat propunerea de a intra in programul de protectie al martorilor impreuna cu familia sa si a oferit toate informatiile referitoare la persoanele si operatiunile desfasurate. Amenzi si ani de inchisoare au inceput sa curga catre toti fostii sai asociati si parteneri in dirijarea fondurilor catre siteurile de poker online.

Totul a culminat cu Black Friday pe 15 Aprilie 2011: DOJ a desfasurat o ampla operatiune la nivel mondial impotriva celor mai mari siteuri de poker online: 75 conturi bancare din 14 tari au fost blocate, sute de milioane de $ confiscate si persoanele din conducerea siteurilor condamnate la ani grei si plata unor sume uriase.

Conform lui Leighton,nici lichidatorul Instabill si nici DOJ nu au reusit sa ia urma milioanelor de dolari lipsa si se crede ca Tzvektoff se afla in posesia banilor a caror urma s-a pierdut.

Nimeni nu stie insa mare lucru despre Daniel, intrucat acesta se afla in continuare in programul de protectie al martorilor impreuna cu familia sa. In Aprilie 2012 se crede ca un reporter Courier Mail a reusit sa il identifice si sa ii faca o poza, inainte ca acesta sa dispara cu familia folosid un taxi.

Povestea completa a lui Tzvektoff poate fi citita in cartea Alligator Blood: The Spectacular Rise and Fall of the High-rolling Whiz-kid Who Controlled Online Poker’s Billions disponibila pe Amazon.

Mai multe fotografii si o relatare mai ampla a povestii pot fi gasite in editia online Daily Mail.

Daniel Tzvetkoff

  • 88$ FARA DEPOZIT
    600$ Bonus la FullTilt
    600$ Bonus pe PokerStars
  • RSS Ultimele discutii pe forum

    • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

De aici incepe pokerul!