Primeste cele mai bune bonusuri, turnee freeroll si stiri de poker direct pe email!

Mihai Manole castiga PokerFest Bucuresti sau “de ce e pokerul un joc de skill”

Autor: | 19/11/2012

Mihai Manole castiga PokerFest Bucuresti 2012

Mihai Manole castiga PokerFest Bucuresti - Noiembrie 2012

Peste 10 ore de joc au fost necesare pentru sfarsitul ultimului act de la PokerFest Bucuresti – Noiembrie 2012, cel mai mare turneu din aceasta serie dar si cel mai mare turneu PokerFest organizat pana acum, turneu care a depasit in putin peste un an de activitate turnee cu renume si vechime precum GSOP, EMOP, Eureka Poker Tour si iGame Open.

339 de intrari a cate 1000 EUR au dus premiile la 300.000 EUR din care peste 230.000 EUR au ajuns la masa finala a evenimentului. O masa finala care a venit sa completeze parca succesul acestui eveniment, prin frumusetea ei care a fost data de participanti.

Nume grele alaturi de jucatori care au ajuns acolo cu cateva sute de lei investite in sateliti au creat o dinamica aparte intre participantii la joc. Pe de o parte am avut jucatori experimentati precum Bogdan Ionescu “katamax” , Zheng Zhiping, Cristinel Lita si Constantin Petrica dar si jucatori nu atat de trecuti prin “focurile” jocurilor live de poker la un asemenea nivel:Alexandru Bot, Cristian Visoiu, Eusebiu Jalba si Dragos Sabau.

Insa jucatorul special de la aceasta masa finala a fost Mihai Manole, unul dintre cel mai iubiti si respectati jucatori din pokerul din Romania, dar si unul dintre cei mai buni jucatori de turnee de la noi. Drept dovada sta si pozitia a doua in clasamentul Hendon Mob Romania care totalizeaza aproape 2 milioane de $ in castiguri obtinute din turnee, iar dupa adaugarea rezultatului de astazi tot mai aproape de pozitia 1, ocupata in acest moment de Ionel Anton.

Mihai Manole a intrat la masa finala cu un stack de aproximativ 500.000 de fise, pe pozitia cu numarul 7 din cei 9 jucatori de la masa. Din primele maini jucate s-a vazut ca a venit acolo ca sa obtina un rezultat mare si doar nesansa ar fi putut sa il impiedice sa tina cupa PokerFest in mana.

Cu un joc solid si parca nici o fisa aruncata in plus spre mijlocul mesei, a reusit sa se impuna rapid si sa domine fiecare pot in care a fost implicat inclinand parca masa in directia lui. Fara sa joace nici un pot pana la showdown, a reusit sa isi dubleze stackul dupa cateva ore de joc.

Toti marii jucatori de poker spun ca trebuie sa exploatezi cele mai mici greseli sau ezitari ale adversarilor tai si exact asa s-a intamplat si in mana care dupa cum a spus si k_man pe forum, “i-a facut turneul cadou lui Mihai Manole”.

O confruntare preflop intre Eusebiu Jalba si Mihai Manole ajunsa la 5bet/all-in din partea lui Manole l-a facut pe Jalba sa piarda un pot imens in momentul in care a foldat.

Apele s-au linistit mai apoi pentru Manole care a luat o pauza de la actiune schimband vitezele si trecand in modul “silentios”, insa doar pentru o vreme, cat timp ceilalti jucatori au jucat cateva poturi care au lasat masa cu doar inca 2 jucatori: Jalba care era short stack si Alex Bot care avea un avans considerabil la fise.

Dupa o serie de cateva maini aveam sa vedem eliminarea lui Jalba de catre Mihai Manole si trecerea jocului la heads-up unde avantajul lui Alexandru Bot era de aproximativ 2:1 ca numar de jetoane. A urmat un deal destul de controversat si discutat de multi jucatori, dar care a scos in evidenta poate cel mai mult faptul cum Mihai Manole “a bagat spaima” in masa finala.  Alexandru Bot, un jucator fara prea multa experienta si cu miscari discutabile pe parcursul turneului avea aproximativ dublul numarului de fise care stateau in fata adversarului sau. Insa adversarul sau a dovedit ca nu este degeaba in topul jucatorilor romani de poker si a compensat diferenta de stackuri cu experienta. S-a ajuns astfel la o impartire 50-50 a banilor ramasi in joc, lasand cupa si 10.000 EUR pentru locul 1.

O singura mana a fost suficienta pentru ca Manole sa devina chipleader. Si ce mana! Call la open raise si apoi float pe 2 strazi cu 44 in mana, Mihai Manole a facut full pe river, cand un 4 a completat boardul J6JK. Parca sigur de faptul ca Bot va paria, Manole face check-raise si isi dubleaza stackul.

Cu doar cateva minute mai tarziu, PokerFest Bucuresti – Noiembrie 2012 il avea campion pe Mihai Manole care a terminat turneul cu o chinta facuta cu 34s.

Aceasta masa finala, deloc accesibila, a dovedit inca odata ca pokerul este totusi un joc de skill mai mult decat este de noroc. Schimbari de viteza si imagine dese, hand reading impecabil, pariuri si mutari calculate cu o precizie matematica nu puteau sa il conduca pe Mihai Manole decat catre un singur deznodamant: victoria!

Desigur nu putem sa nu mentionam si sustinerea de pe margine pe care a avut-o castigatorul mesei finale din partea lui Dan Murariu si a altor jucatori si fani care l-au sustinut.

Nu trebuie sa ii uitam si pe cei din spatele organizarii PokerFest o echipa care a muncit practic la foc continuu timp de mai bine de o saptamana pentru ca toate lucrurile sa iasa ca la carte si o echipa care in putin peste un an, cu nu prea multe resurse dar cu multa ambitie, entuziasm, munca si profesionalism au dus PokerFest mai departe decat s-ar fi asteptat multa lume.

Felicitari castigatorului dar si echipei PokerFest si va uram tuturor succes la evenimentul care va avea loc la Brasov intre 17 si 22 Decembrie 2012.

Pe parcursul transmisiei live am aflat si locatiile in care PokerFest are planuite festivaluri de poker in 2013. Pe langa locatiile deja consacrate ca Bucuresti, Piatra Neamt , Brasov , Cluj si Mamaia vor mai fi evenimente la Sibiu si poate cel mai important la Budapesta.

Premiile si clasamentul mesei finale au fost:

 1. Mihai Manole : 70.000 EUR
 2. Alexandru Bot: 60.000 EUR
 3. Eusebiu Jalba: 29.000 EUR
 4. Cristinel Lita: 20.900 EUR
 5. Dragos Sabau: 16.450 EUR
 6. Constantin Petrica: 13.450 EUR
 7. Cristian Visoiu: 10.450 EUR
 8. Bogdan Ionescu: 8.050 EUR
 9. Zheng Zhiping: 6.550 EUR

 

 • 88$ FARA DEPOZIT
  600$ Bonus la FullTilt
  600$ Bonus pe PokerStars
 • RSS Ultimele discutii pe forum


De aici incepe pokerul!