Primeste cele mai bune bonusuri, turnee freeroll si stiri de poker direct pe email!

Dubla investigatie la Amaya Gaming: mai multe nereguli s-ar fi comis inainte de achizitionarea Pokerstars

Autor: | 18/02/2015

amaya_2Pot anumiti investitori sa aiba avantaj in fata altor investitori intr-un moment in care Pokerstars, afacerea de miliarde de dolari a celor de la Amaya, se afla intr-un evident declin?

Aceasta este o intrebare pe care Autoritatea de Reglementare a Industriei Financiare (FINRA) o adreseaza companiei de jocuri de noroc cu sediul in Quebec (Canada). FINRA este sustinuta de Departamentul Financiar al Statelor Unite si nu este o autoritate guvernamentala.

Potrivit rapoartelor din Globe and Mail si OnlinePokerReport, acuzatiile intreprinse de FINRA sunt destul de serioase, aproximativ 300 de investitori din cadrul grupului Amaya ar fi fost privilegiati de scurgerea unor informatii din interior in zilele premergatoare achizitionarii Pokerstars. Cei 300 sunt acuzati si de faptul ca ar fi ridicat preturile actiunilor Amaya in ajunul incheierii afacerii.

Această investigație este separată de ancheta initiata de autoritatile din Quebec, deși ambele sunt axate pe scurgerea unor informatii privilegiate. De-altfel, exista inca multe nelamuriri despre cine a stiut lucrurile din interior, ce anume a stiut si cand. OnlinePokerReport detaliaza faptul ca o baza de date din cadrul Amaya a fost disponibila tuturor celor care au avut acces la internet cu ceva timp inainte de incheierea afacerii. Mai mult decat atat, pe 20 mai 2014, o companie de analiza care se intituleaza “Industrial Allegiance” a prezis ca Amaya se va implica intr-o achizite majora. Doar 3 zile mai tarziu, CalvinAyre.com a prognosticat ca Amaya Gaming va achizitiona marele gigant de poker online in perioada imediat urmatoare. Ambele evenimente s-au petrecut cu aproape o luna inainte ca Amaya sa cumpere Pokerstars.

Luna trecuta, David Baazov, CEO-ul grupului Amaya, a minimalizat importanta investigatiei spunand:

“Cred ca puteam sa anticipez ca va exista o investigatie in ceea ce ne priveste intrucat a existat o crestere semnificativa a pachetelor de actiuni in perioada de dinaintea tranzactiei. Nu avem niciun motiv sa credem ca a existat ceva in neregula cu unul din functionari, directori ori angajati si de-altfel cooperam in aceasta investigatie”

FINRA nu a avut niciun comentariu cu privire la aceasta ancheta.

In ciuda atitudinii relaxate a lui Baazov fata de dubla investigatie cu care se confrunta compania sa, aceste posibile probleme pot pune in serioasa incurcatura patrunderea grupului Amaya pe piata jocurilor de noroc din Statele Unite ale Americii.

 

  • 88$ FARA DEPOZIT
    600$ Bonus la FullTilt
    600$ Bonus pe PokerStars
  • RSS Ultimele discutii pe forum

    • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

De aici incepe pokerul!