Primeste cele mai bune bonusuri, turnee freeroll si stiri de poker direct pe email!

Dovada ca jocurile Spin and Go pot fi batute pe termen lung

Autor: | 25/02/2015

spinBESTJocurile Spin and Go introduse anul trecut pe Pokerstars au creat multe controverse in randul jucatorilor de poker, unii sustinand ca sunt o “jucarie” potrivita pentru incepatori si pentru cei care joaca poker la modul recreational, altii fiind revoltati de faptul ca o buna parte din jucatori au migrat de la cash si sng-uri spre acest nou tip de joc si nu in cele din urma au aparut cei care au sustinut ca jocurile, mai ales la mizele mari, nu pot fi batute din cauza rake-ului, a sistemului de payout si a variatiei foarte mari.

Cu toate acestea exista jucatori care recent au demonstrat exact opusul, iar unul din ei este Bighusla (user cu state vechi pe forumul TwoPlusTwo) care a reusit sa arate ca un jucator talentat de poker poate bate acest joc, si nu oricum, ci cu mare succes.

In luna ianuarie el si-a propus sa joace 5000 de jocuri la miza de , reusind sa mentina un cEV (chip expected value) de 8,5%. Challenge-ul sau s-a transformat usor si intr-un prop bet, el setand cote de 3 la 1 impotriva sa.

La sfarsitul lunii ianuarie, Bighusla a reusit sa atinga un cEV de 8,8% pe un sample de 5054 de jocuri si a facut un profit de $11.000 excluzand rake-back-ul si actiunea creata in jurul prop bet-ului sau.

bighusla-won

Realizarea sa este meritorie nu neaparat datorita volumului sau a profitului obtinut, ci in special pentru faptul ca a demonstrat ca jocurile Spin and Go denumite de multi “loterie” raman poker adevarat unde nivelul de skill conteaza mai mult decat norocul.

Sfaturi despre strategie

Bighusla ofera cateva sfaturi celor ce joaca spin and go-uri: “Daca vrem sa jucam profitabil Spin & Go-urile este foarte important sa tratam fiecare joc la modul serios ca si cum prize pool-ul ar fi un jackpot urias. Jocurile cu multiplicator 2x sunt la fel de importante pe termen lung ca cele cu multiplicator 6x spre exemplu”

De-asemenea el crede ca play-urile bazate pe teoria de joc optimala nu reprezinta neaparat cea mai buna strategie, mult mai profitabil fiind sa iti creezi o strategie prin care sa exploatezi slabiciunile fiecarui jucator in parte. Graficul sau arata ca el nu s-a descurcat prea bine cand prize pool-urile mari au aparut, insa performantele sale excelente in restul jocurilor au fost suficiente pentru indeplinirea obiectivului.

Bighusla este regular al meselor de $100 si $300 hyper-turbo la care s-a reintors dupa terminarea challenge-ului. Cu siguranta jocurile de acolo sunt extrem de dificile, iar skill-ul de care trebuie sa dai dovada pentru a bate acele jocuri este peste cel al spin-urilor de $30.

Doneaza o parte din bani

Bighusla spune ca va dona o parte din banii castigati in urma prop bet-urilor, dar ca va face acest lucru oferind banii in mod direct celor nevoiasi si nu prin intermediul unor organizatii de caritate pentru ca nu are incredere in ele. De-asemenea spune ca va dona 20 de laptopuri copiilor din cartierul sau natal Brooklyn si ca va filma intreaga actiune punand video-ul pe internet.

Jocurile Spin And Go au avut un real succes prin formatul de joc simplu cu 3 oameni la masa, structura hyper-turbo si posibilitatea castigarii unui premiu mare in orice moment. Faptul ca jocurile incep imediat dupa inscriere (spre deosebire de majoritatea sng-urilor), dar si posibilitatea de a le juca usor de pe mobil sau tableta fac din Spin & Go-uri o atractie pentru tot mai multi jucatori pe platforma Pokerstars.

  • 88$ FARA DEPOZIT
    600$ Bonus la FullTilt
    600$ Bonus pe PokerStars
  • RSS Ultimele discutii pe forum


De aici incepe pokerul!