Primeste cele mai bune bonusuri, turnee freeroll si stiri de poker direct pe email!

Concluziile lui Daniel Negreanu dupa Super-High Roller-ul de $100.000

Autor: | 09/01/2018

Daniel Negreanu

Daniel Negreanu

Daniel Negreanu a inceput anul 2018 in forta si a terminat pe locul 4 primul turneu major la care a participat, Super High Roller-ul de $100.000 disputat in cadrul festivalului Pokerstars Carribean Adventure editia 2018 in Bahamas.
Negreanu a fost scos din joc de Justin Bonomo dupa un flip si mai apoi un bad-beat KK v AJ, desi la un moment dat revenise din doar 2 blinduri si isi construise un stack de 33 de BBs. Asa cum si-a obisnuit cititorii de-a lungul timpului, canadianul interactioneaza cu ei inainte, in timpul si dupa disputarea turneelor, realizand video-uri si povestind maini si situatii de joc pe blogul sau.
Turneul de fata nu a facut rabat de la regula, iar Negreanu a prezentat cateva situatii de joc care, in opinia sa, merita atentie, dar si un scurt rezumat al mesei finale. Iata ce a scris Daniel:

Mana 1

Blinduri 6k – 12k
Stack deep 150 BBs

Ivan Luca deschide din MP la 26k, eu dau call cu 22 din urmatoarea pozitie de dupa el si vedem impreuna flopul 3h 5s 6d. Luca pariaza 30k, iar eu fac raise 95k, el imi da call. Turn-ul 3s se joaca cu check-check, iar pe river-ul 8c, el da check, eu pariez 400k, iar el da fold la perechea de 99.
Ganduri: Acest flop imi ofera 6 outs impotriva unei perechi mai mari de 77, dar cel mai important lucru, nu sunt atat de multe maini cu care Ivan Luca mi-ar putea face 3-bet pe flop. Raise-ul de-asemenea ma protejeaza impotriva echitatii gratuite in caz ca el ar avea o mana de genul QJ. Cand imi da call pe flop, eu cred ca el fie a lovit o bucatica din acel flop, fie are overpair. Dupa ce imi iau call, ma cam predau pe turn si sper sa lovesc unul din cele 6 outs-uri pe river. Acolo apare un 8, o carte buna pentru mine, mai ales dupa ce Luca a dat check. Sunt destul de sigur in acest moment ca sunt batut, dar acel 8 ma ajuta de fapt sa reprezint maini ca 79 sau chiar 88, amandoua jucand in acest fel flopul. Aditional acestor maini, pot sa am evident si set flopat, iar check-ul in spate pe turn are rolul de a induce un bet pe river. Un bet standard pe river sau unul mic, va primi in marea majoritate a timpului call. Ca sa il determin sa dea fold, trebuie sa imi maresc bet-ul asa ca am hotarat sa dau overpot. Este important de retinut si de notat ca mereu aleg linia asta de joc cu maini de genul 79 sau cu fulluri. Altminteri, adversarii mei isi vor da seama ca beturile mele mai mari sunt doar bluffuri. Sunt pareri pro si contra pentru acea marime a bet-ului meu de pe river. Contra ar fi ca nu esti platit asa des atunci cand ai nuts, pro sunt ca bluffurile merg in majoritatea timpului. De aceasta data pentru mine a functionat si m-a plasat intr-o pozitie foarte buna.

Mana 2

Blinduri 10k – 20k
Stack deep 100 BBs

Am deschis la 75k din small blind cu Js8s, iar Justin Bonomo mi-a dat call din big blind.

Flop: 7s 6c 2s. Pariez 45k, Bonomo mareste la 175k, eu dau call. Turn-ul 7c se joaca cu check-check. Pe river Jc eu pariez 175k, el mareste la 1 milion, eu dau fold. El are KsQc

Ganduri: Asta e o mana pe care puteam foarte usor sa o joc cu limp, dar vreau sa am ceva maini in range-ul de open din small blind jucand deep, asa ca dau open cu J8s, o carte buna aici. Notati va rog ca open-ul meu este mai mare aici decat deschiderea obisnuita, nu vreau ca adversarul sa plateasca asa ieftin pentru a vedea flopul mai ales ca are pozitie pe mine. Bet-ul meu de pe flop e aproximativ 1/4 din pot, marime pe care o dau cu o buna parte din range. E putin mai mic decat obisnuiesc sa dau cbet-ul, dar lucrez cu el de cateva luni si imi place cum a functionat pana acum. Pe river, dilema mea este daca sa dau check sau bet pentru valoare. Daca dau bet, este aceasta o carte cu care sa dau un bet mare? Este acesta un spot unde sa pariez 1/4 din pot si eventual sa primesc call de la o mana mai slaba sau chiar sa induc un raise? In cele din urma am ales sa pariez 175k intr-un pot de 500k. Cand Justin imi da raise-ul pe river, nu cred ca are culoare foarte des. E posibil bineinteles, dar mana lui arata mai degraba a 67 sau aer. E o singura combinatie de maini care ma bate si cu care face raise-ul asta mare pe river, iar aceea e 67. Nimic altceva. In rest multe combinatii de maini care sunt de fapt bluffuri, matematic e call pentru mine, dar am fost prea fricos pe moment si am dat fold dupa ce am folosit un singur time bank. Am discutat mana cu mai multe persoane se pare ca tuturor le-a placut bet-ul meu pe river, dar mie parca nu-mi place. Cred ca am o sansa buna sa scot un bluff cu un check, decat sa iau call de la o mana mai slaba. Cred ca linia pe care am jucat-o cu bet-fold a fost cea mai slaba alegere pe care o puteam face. Mai exista un alt factor care m-a determinat sa dau fold si are legatura cu ICM-ul. De fapt, valoarea stack-ului meu dupa fold avea o gramada de echitate. Daca dau call si pierd o buna parte din stack, valoarea stack-ului scade foarte mult. Evident ca daca dadeam call-ul si castigam, el valora si mai mult, insa deja aveam un stack considerabil si nu merita riscul.

Masa finala

Masa finala a fost una dintre cele mai ciudate pe care le-am jucat in ultimii 20 de ani. Nimeni nu s-a curatat cand a fost in situatie de all-in. Cred ca au supravietuit la 10 all-in-uri consecutive. Am cazut la 2 blinduri dupa un bad beat la Bonomo si apoi am urcat la aproximativ 30 in doar 10 minute. Din pacate am pierdut la masa finala 3 poturi importante impotriva lui Justin Bonomo si am fost eliminat pe locul 4 pentru $521,140, iar profitul e de $321,140 deoarece am facut si re-entry in acest turneu.
Fiecare dintre voi veti face greseli in turnee. Multe. Obiectivul vostru e similar cu cel al unui jucator de golf, sa faceti cat mai putine greseli, iar cele pe care le faceti sa fie cat mai putin grave. Per-total sunt multumit cu locul 4 ocupat aici, am pornit anul cu dreptul.

  • 88$ FARA DEPOZIT
    600$ Bonus la FullTilt
    600$ Bonus pe PokerStars
  • RSS Ultimele discutii pe forum

    • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

De aici incepe pokerul!