Primeste cele mai bune bonusuri, turnee freeroll si stiri de poker direct pe email!

CE da o palma serioasa legislatiei gamblingului online din Germania

Autor: | 20/03/2012

germany-euComisia Europeana ( CE ) condamna printr-o scrisoare incapacitatea Germaniei de a propune o lege a gamblingului online care sa nu contravina normelor Europene, conform eGamingReview.

CE a emis o scrisoare prin care respinge propunerile Germaniei in ceea ce priveste jocurile de noroc online, scrisoare care dupa multe voci din industrie inseamna ca “legea celor 15 landuri” nu mai are nici o sansa sa se concretizeze.

Cei din landul Schleswig-Holstein au primit insa aprobarea si se asteapta ca in curand sa apara si primele licente.

 

Evolutia cadrului legislativ in ceea ce priveste gamblingul online in Germania:

 • 8 septembrie 2010 – Curtea Europeana de Justitie decide ca legea gamblingului este incompatibila cu normele europene
 • 15 aprilie 2011 – guvernul Germaniei propune o noua lege care contine elemente ce ar limita posibilitatile operatorilor de a face orice fel de afacere profitabila. Betfair face o plangere oficiala pe 1 Iulie 2011.
 • 18 iulie 2011 – CE critica guvernul Germaniei pentru propunerea de lege.
 • 14 Septembrie 2011 – Schleswig-Holstein trece o lege separata de celelalte 15 landuri, care primeste aprobarea comisiei. Operatorii se pregatesc sa aplice pentru licente la inceputul lui 2012.
 • 28 octombrie 2011 – ca raspuns la critica CE, Germania propune o noua legislatie, dar care are noi piedici majore pentru operatori si interzice pe deplin pokerul online.
 • 15 Decembrie: 15 din cele 16 landuri, semneaza propunerea de lege cu mentiunea ca o vor adapta in cazul unui aviz favorabil de la CE
 • 20 Martie 2012: CE trimite o scrisoare prin care critica propunerile Germaniei si imposibilitatea de a rezolva principalele prevederi care contravin normelor UE.

In scrisoarea de astazi, CE reia ideea ca orice restrictie pusa operatorilor online trebuie sa fie foarte bine argumentata si motivata, lucruri care lipsesc din propunerea legislativa. Cei din comisie nu au gasit motive bune pentru care Germania vrea sa limiteze numarul de licente la 20, sa impuna niste taxe enorme, sa limiteze mizele de pariere si sa interzica pe deplin pokerul online si jocurile de cazino online.

In scrisoare se mai precizeaza ca in cazul in care aceasta lege va intra in vigoare si va impiedica operatorii din UE sa desfasoare operatiuni in mod nejustificat, CE poate declansa procedurile de infringement pentru Germania.

Pentru mai multe detalii si declaratii puteti accesa articolul complet pe eGamingReview.

 • 88$ FARA DEPOZIT
  600$ Bonus la FullTilt
  600$ Bonus pe PokerStars
 • RSS Ultimele discutii pe forum

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

De aici incepe pokerul!