Primeste cele mai bune bonusuri, turnee freeroll si stiri de poker direct pe email!

Comisia Europeana acceleereaza reglementarea si schimbul de informatii la nivel European in domeniul jocurilor de noroc

Autor: | 09/02/2015

harrietemminkComisia Europeana, parte executiva a Uniunii Europene, spera sa perfecteze in acest an o intelegere care ar permite schimbul informatiilor si al normelor de aplicare intre toate autoritatile de reglementare a jocurilor de noroc din Europa.

Harrie Temmink, seful adjunct al sectorului online din cadrul DG MARKT (Internal Market and Services Directorate General) al Comisiei Europene, a transmis delegatilor in cadrul Conferintei Internationale Casino (ICC) ca spera sa realizeze progrese si sa perfecteze un acord cunoscut sub numele de Memorandum of Undestanding “MoU” incepand cu anul 2015.

Harriee Teemmink duce astfel mai departe munca de cativa ani facuta de Michel Barnier pentru o reglentare unica in domeniul jocurilor de noroc online insa cu modificari semnificative fata de planul vechi. El spune ca fiecare stat poate si trebuie sa reglementeze cat mai repede jocurile de noroc online, dar pe baza unor norme si conditii generale si pe baza unor acorduri de schimb de informatii intre toate autoritatile din tarile membre UE.

Presupusul acord MoU care ar avea ca scop sporirea cooperarii administrative si aplicarea eficienta a legilor Uniunii Europene, a fost unul din subiectele incluse pe ordinea de zi de catre Temmink.

“Am vrea sa stabilim o intelegere intre toti regulatorii din Europa pentru a reusi sa schimbam informatii despre titularii si masurile de punere in aplicare a licentelor si vom incerca sa facem acest lucru chiar din acest an”, a transmis Temmink delegatilor la Cazinoul Hippodrome din Londra. Acesta a completat: “Intr-o lume ideala am obliga statele membre sa faca acest lucru, insa Uniunea Europeana nu ne permite. In orice caz, munca pentru indeplinirea acestui obiectiv este in plina desfasurare si speram se realizam progrese chiar in urmatoarele luni de zile. Evident, exista inca domenii care trebuie clarificate mai bine, precum determinarea concreta a sferei de schimb dintre autoritatile de reglementare a jocurilor de noroc.

De-asemenea, Temmink a adus in lumina responsabilitati mai vaste ale Comisiei Europene aflate in curs de desfasurare, care au menirea de a asigura cadrele nationale de reglementare in conformitate cu legislatia Uniunii Europene, din care putem aminti: protejarea consumatorilor si a cetatenilor, prevenirea fraudei si a spalarii banilor, protejarea integritatii sporturilor.

Avand deja initiata o actiune in justitie impotriva Suediei inca din luna octombrie, Comisia Europeana se arata de-altfel dispusa sa intensifice punerea in aplicare a legislatiei jocurilor de noroc online intr-o serie de state membre in acest an, completand ca exista inca 36 de cazuri deschise impotriva a 16 state.

“Situatia din Suedia este ca practic nu exista reguli, astfel ca totul este in ceata” a mai adaugat el. “Stim ca acolo exista un monopol de 50%, insa ce facem cu celelalte procente de 50%? Dumnezeu stie ce se intampla cu ele. Insa pentru Comisia Europeana, asa ceva este de neacceptat”.

“Ma astept ca unele cazuri impotriva altor state membre vor continua in 2015. Suntem in dialog cu fiecare stat membru si chiar cooperam indeaproape pentru a rezolva cateva cazuri precum cel al Finlandei, insa din pacate cu alte tari ma astept ca lucrurile sa evolueze spre o etapa urmatoare. Statele membre sunt in curs de reevaloare a legilor lor, dar am fost de-asemenea coplesiti de numarul de plangeri din partea operatorilor comerciali impotriva unor state membre. Cerem operatorilor privati sa inceteze sa mai faca asta, avem deja o multitudine de cazuri de rezolvat”. Temmink a incheiat: “Avem multe provocari pentru anul 2015”.

 

  • 88$ FARA DEPOZIT
    600$ Bonus la FullTilt
    600$ Bonus pe PokerStars
  • RSS Ultimele discutii pe forum


De aici incepe pokerul!