Primeste cele mai bune bonusuri, turnee freeroll si stiri de poker direct pe email!

Cele mai mari 5 poturi jucate la highstakes online in 2014

Autor: | 03/01/2015

8e680e8234Jocurile se schimba de la an la an, se joaca tot mai agresiv, se tine cont tot mai mult de disciplina, insa cu toate acestea si in anul anterior am asistat la cateva poturi babane jucate in partidele de highstakes online si ca de obicei actiunea intensa a avut loc la No Limit Holdem si la Pot Limit Omaha, in general pe platforma Full Tilt. Ca si in ceilalti ani, in centrul atentiei ramane Viktor Blom “Isildur1”, un jucator lipsit de prejudecati si fara frica in fata celor mai capabili adversari, dar alti jucatori precum Doug Polk, Ike Haxton, Alex Luneau, Daniel Cates, Mikael Thuritz, Denis Bahonjic sau Gus Hansen au fost implicati la randul lor in cateva poturi de-a dreptul uriase. Cele mai multe din maini au fost jucate in August si Septembrie, iar cel mai mare pot a fost castigat de un jucator din Statele Unite ale Americii, considerat a fi cel mai bun jucator de Heads-up NLHE din intreaga lume.

Locul 5 – 19 septembrie: Denis Bahonjic “Denoking” – $339k

Al 5-lea cel mai mare pot din anul 2014 s-a disputat intre suedezul Denis Bahonjic “Denoking” si americanul Douglas Polk “WCGRider”, in timpul unui joc de heads-up NLHE la mizele 200$ / 400$. Suedezul deschide la 1400$, in vreme ce americanul face 3-bet pana la 6800$. Bahonjic, prieten bun cu Viktor Blom, egaleaza si avem un pot de aproape 14.000$ inainte de a vedea cartile pe flop:

Flopul pare sa ii fii lovit pe ambii jucatori suficient de bine, astfel incat acestia sa isi puna la bataie intregul lor stack. Prima oara, Polk pariaza 10.000$, insa suedezul face raise, mutare insuficienta pentru a-l speria pe american care face un overbet shove. Suedezul da call cu tot stack-ul, iar la showdown cei doi arata:

Set de optari contra unui puternic draw de culoare cu gutshot la chinta al adversarului, primul avand insa un avantaj de 2 la 1 inainte de afisarea ultimelor 2 carti, cei doi cazand de acord ca acestea sa fie aratate de 2 ori:

Niciuna din aceste carti nu ii este de ajutor lui Polk, asa ca suedezul duce un pot excelent de 339.000$.

 

Locul 4 – 20 august: $354k din care Gus Hansen ($259k) si Daniel Cates ($95k)

Al 4-lea cel mai baban pot al anului s-a jucat in timpul unei runde de Pot Limit Omaha, la o masa de 6max Mixed Games. La masa se afla doar 3 jucatori, danezul Gus Hansen, cel mai mare pierzator din istoria jocurilor de highstakes online, Viktor Blom “Isildur1” si Daniel Cates “jungleman12”.  Blindurile sunt 300$ cu 600$, Cates fiind in small blind, Blom in big blind si Gus in Button / UTG. Hansen deschide la 1200$, Cates face raise pana la 4200$, iar Blom 4bet pana la 14.000$. Ambii jucatori dau call, iar flopul arata:

5

 

 

 

Acum jungleman preia conducerea si pariaza 41.000$, Blom se duce all-in pentru 120.000$, in vreme ce Hansen da call la randul lui “cu doar” 73.000$ ramasi in spate. Turn-ul si river-ul aduce:

tttt

 

 

 

La showdown, cei 3 jucatori arata:

Hansen isi imbunatateste cele 2 perechi cu care si-a impins stack-ul si face full, castigand Main Pot-ul de $259k, in vreme ce Cates, care a facut chinta, castiga Side Pot-ul de $95k.

 

Locul 3 – 21 august: Denis Bahonjic “Denoking” si Isaac Haxton “luvtheWNBA” – $359k

Doi experti de Heads-up NLHE sunt responsabili pentru mai multe poturi uriase jucate in anul 2014, unul din ele ajungand pana pe locul 3 in clasamentul anului recent incheiat. In cea de a doua jumatate a lunii august, Bahonjic da piept cu Haxton intr-o lupta incinsa care are in spate un bogat istoric. La blinduri 300$/600$, Haxton face raise la 1320$, in vreme ce adversarul face 3bet pana la $5k. Ike da call si flopul arata:

Bahonjic pariaza jumatate de pot, insa primeste call de la Ike, urmand sa se afiseze cea de a 4-a carte, turn-ul:

Denis joaca mana cu check raise, astfel ca bet-ul de $10k a lui Haxton ajunge la valoarea de $44k stabilita de adversarul sau. Haxton da din nou call, iar river-ul aduce:

In ultima runda de pariuri, ambii jucatori isi imping stack-ul ramas, aproape $125k fiecare. La showdown cei 2 arata:

Astfel, cu chinta de ambele parti, cei doi fac split, iar mana jucata mai sus a reprezentat cel mai mare pot splituit al anului 2014.

 

Locul 2 – 20 august: Viktor Blom “ Isildur1” – $371k

A fost multa actiune in jocurile de Mixed Games in acest an, iar multe maini au adus in prim-plan totodata si poturi uriase. Viktor Blom nu putea lipsi din top si in anul recent incheiat, urmatoarea mana desfasurata la NLHE ajungand pana pe locul 2 in clasamentul pe 2014. La blinduri 300$/600$, duelul se poarta intre Viktor si Daniel Cates “Jungleman12”, la masa fiind prezent si Gus Hansen. Cates deschide pana la 1500$, Blom face raise, in vreme ce Hansen alege sa foldeze si sa nu se implice in mana. Jungleman12 da call iar flopul este afisat:

Blom prefera sa ramana la conducerea jocului si pariaza 7200$, insa primeste imediat call de la adversarul sau. Apare si turn-ul:

Blom face second barrel si pariaza in continuare $18k. Cates face raise pana la $48k si oarecum surprinzator, Isildur1 nu face nici raise si nu da nici fold, ci alege sa dea call, lucru care il pune serios pe ganduri pe oponentul sau. Pe river apare:

Dupa afisarea ultimei carti, Isildur1 joaca extrem de tricky mana cu check in spate, iar Cates incearca sa fure potul si il pune all-in pe suedez. Acesta da un simplu call, iar la showdown Viktor arata chinta, in vreme ce adversarul sau arunca mana in muck.

Blom:  

 

Locul 1: – 18 septembrie: Douglas Polk “WCGRider” – $383k

Cel mai mare pot al anului s-a jucat intre suedezul Denis Bahonjic “Denoking” si americanul Douglas Polk “WCGRider“, cei care, asa cum am vazut anterior, fusesera implicati si in potul clasat pe locul 5.  Este o mana de heads-up NLHE, acolo unde la blinduri 200$/400$, americanul deschide pana la 900$. Bahonjic face un raise mare pana la 5000$, in vreme ce adversarul sau alege 4bet-ul la $15k. Suedezul nu cedeaza si face 5bet la valoarea de $37k, iar Polk decide sa faca 6bet all-in pana la $191k. Call-ul vine instant, cei doi aleg ca board-ul sa fie aratat de 2 ori, iar mana mai puternica a lui Polk rezista cu brio si astfel $383k ajung in buzunarele jucatorului american!

 

  • 88$ FARA DEPOZIT
    600$ Bonus la FullTilt
    600$ Bonus pe PokerStars
  • RSS Ultimele discutii pe forum


De aici incepe pokerul!