Primeste cele mai bune bonusuri, turnee freeroll si stiri de poker direct pe email!

Casino Borgata ii solicita lui Phil Ivey sa plateasca $10.1 milioane in scandalul de edge-sorting

Autor: | 28/08/2018

Ivey Americanul in varsta de 41 de ani, Phil Ivey, probabil cel mai bun jucator de poker al tuturor timpurilor, este presat tot mai tare de Cazinoul Borgata din Atlantic City sa plateasca suma de $9.6 milioane, castigata in anul 2012 la baccarat printr-o metoda de recunoastere a cartilor considerata ilegitima, denumita edge-sorting. Aceasta il ajuta pe jucator sa obtina avantaj in fata cazinoului prin recunoasterea si exploatarea unor imperfectiuni pe spatele cartilor, pentru a determina daca o carte este mica (low) sau mare (high). La suma solicitata de cazino, se adauga alti $500.000 castigati la mesele de craps. In anul 2012, Phil Ivey ajutat de partenereul sau Cheung Yin “Kelly” Sun, a exploatat imperfectiunile pachetelor de carti produse de Gemaco in cazinoul Borgata, castigand suma mentionata care i-a fost si platita in perioada imediat urmatoare. In anul 2014, Borgata a intentat proces impotriva lui Ivey, iar in 2016, Curtea Suprema de Justitie din Statele Unite a dat un verdict favorabil cazinoului. Din acel moment, avocatii americanului au intarziat cat de mult au putut termenul de plata, motivand faptul ca o asemenea suma uriasa i-ar afecta foarte mult cariera de jucator de poker profesionist.
Dupa ce Phil Ivey a fost vazut luna trecuta jucand turneul One Drop cu buy-in de $1.000.000, Borgata a inceput sa puna presiune considerand ca: “nu sunt indicii care sa il impiedice sa joace cu succes poker in continuare si ca americanul se afla in top 3 castigatori all-time la mesele de poker”
Phil Ivey a fost implicat intr-un al doilea scandal folosindu-se de aceeasi metoda de edge-sorting, tot in anul 2012 la acelasi joc baccarat (varianta punto banco) in cazinoul londonez Crockfords, insa in acel caz cele £7.7 milioane castigate nu i-au fost platite niciodata americanului. Ivey a intentat proces impotriva cazinoului, insa verdictul a fost favorabil celor de la Crockfords, iar apelul lui Ivey din octombrie 2017 a fost respins ulterior de Curtea Suprema de Justitie din UK.

Sursa foto: Phil Ivey Twitter

  • 88$ FARA DEPOZIT
    600$ Bonus la FullTilt
    600$ Bonus pe PokerStars
  • RSS Ultimele discutii pe forum

    • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

De aici incepe pokerul!