Primeste cele mai bune bonusuri, turnee freeroll si stiri de poker direct pe email!

5 sfaturi utile pentru a va ajuta sa bateti micro-stakes

Autor: | 28/02/2015

Crush-micro-stakes-pokerMulti jucatori raman blocati la micro-stakes si se intreaba ce fac gresit de nu reusesc sa avanseze in mize. Unii sunt break-even la mizele foarte mici, altii pierzatori, ori altii bat miza cu o rata de castig foarte slaba. Am vazut de-a lungul timpului jucatori de micro care au incercat sa imprumute anumite play-uri de la mizele superioare sau chiar de la high-stakes, insa trebuie stiut faptul ca multe mutari de la mizele mari nu se potrivesc la mizele mici cum nici vice-versa nu este valabila. Iata 5 sfaturi utile pentru a va ajuta sa bateti micro-stakes:

 

1. Bet-urile de valoare

Este de departe cel mai important lucru pe care trebuie sa il invatati la micro-stakes. Se stie faptul ca in poker orice valoare ratata intr un bet este de fapt o pierdere pe termen lung. Nu este suficient sa castigam potul, ci trebuie sa scoatem si valoare maxima din mutarea noastra. Multora jucatori incepatori de mize mici le este frica sa dea beturi de valoare pentru a nu li se face check-raise sau a nu fi batuti si prefera astfel sa se multumeasca cu putin.

Trebuie sa intelegeti faptul ca pariatul pentru valoare nu inseamna intotdeauna faptul ca trebuie sa ai cea mai buna mana. Tu trebuie sa ai dreptate in peste 50% din cazuri pentru ca miscarea ta sa fie profitabila, sau altfel spus, adversarul trebuie sa aiba mana mai slaba in peste 50% din situatii. Asadar suntem interesati de eficienta mutarii noastre pe termen lung si nu pentru o mana individuala. Orice valoare ratata in bet-uri ne scade win rate-ul.

2. Respectati agresivitatea adversarului

Nerespectarea agresivitatii adversarului este una din marile probleme ale jucatorilor de micro-stakes. Acestia nu au disciplina necesara sa foldeze atunci cand trebuie sa dea fold si sa iasa din spoturi dubioase in care trebuie sa respecte mutarea adversarului. Trebuie sa fiti pregatiti sa dati folduri la maini puternice, intrucat media jucatorilor de micro-stakes prefera niste linii standard in care nu balanseaza deloc mainile puternice cu bluffurile si aproape intotdeauna aceste linii sunt pentru valoare: three-barreling sau pariatul pe 3 strazi, check-raising-ul pe turn sau 3bet-ul pe orice strada post-flop.

Incercati sa va formati o strategie defensiva optimala in astfel de cazuri, insa trebuie sa stiti ca un lay down a unei maini puternice este una din calitatile pe care orice jucator care vrea sa avanseze inspre o miza superioara trebuie sa o aiba in portofoliu.

3. Mindset

Cum multi jucatori de la mizele mici sunt jucatori incepatori sau jucatori reacreationali, acestia nu au nicio idee despre cat de mare este variatia in poker si de multe ori devin frustrati atunci cand pierd cu o mana puternica din cauza ghinionului ori pierd un pot important. Tiltul se instaleaza foarte usor si multi jucatori incearca sa recupereze imediat jetoanele pierdute facand play-uri sub-optimale. Pastrarea calmului, a unui joc controlat in totalitate si gandirea in permanenta a mutarilor de la masa de joc sunt obligatorii pentru a deveni un jucator profesionist de succes.

 4. Levelling

Levelling-ul este ceea ce putem numi: “he knows that I know that he knows”. Este partea jocului care nu mai are legatura cu deciziile matematice si cu “game theory”, ci se bazeaza pe instincte, hands reading si skill-ul in stare pura a unui jucator de poker.

Problema levelling-ului apare mai ales cand urcati in mize. Spre exemplu, daca la 5NL reusiti sa dati un fold disciplinat cu un bluff catcher impotriva unui triple-barell al adversarului, dupa ce va mutati la 10NL, in aceeasi situatie s-ar putea sa hotarati sa dati call dupa ce presupuneti probabil gresit ca la aceasta limita jucatorii sunt mai buni si mai agresivi. Intreg procesul care ar trece prin mintea voastra ar putea fi descris in urmatorul fel: “El stie ca probabil este foarte greu pentru mine sa dau call aici, asa ca probabil vrea un fold fiind dispus sa bluffeze “. Tocmai ati facut levelling si in principiu ati reusit sa pierdeti o parte buna din stack.

5. Materialele de studiu

Pokerul a progresat foarte mult in ultimii 10 ani, iar internetul este plin de materiale de studiu, video-uri puse la dispozitie pe diverse site-uri si sfaturi gratuite pentru a va imbunatati jocul. Multi jucatori de micro-stakes invata foarte putin, iar altii ignora complet studiul. Pana la 25NL ar trebui sa bateti jocul doar cu informatiile gratuite care se gasesc pe internet, parere pe care o impartasesc multi jucatori profesionisti de cash ai forumului holdem.

  • 88$ FARA DEPOZIT
    600$ Bonus la FullTilt
    600$ Bonus pe PokerStars
  • RSS Ultimele discutii pe forum


De aici incepe pokerul!