admin | 22.02.2012

Strategia de baza pentru turneele SNG

0 0 votes
Article Rating
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>

Un turneu SNG (Sit and Go) este un mini-turneu de poker; de obicei consta intr-o singura masa, de regula fara o anumita ora sau data programata – cand se aduna destui jucatori pentru o masa plina, atunci va incepe turneul. Turneele SNG au devenit extrem de populare in jocurile online de poker si se gasesc jocuri cu turnee SNG de la cativa dolari intrarea, pana la cateva mii de dolari intrarea.

Acest articol va acoperi strategiile de baza pentru turneele SNG, urmarind diversele stagii pentru acest tip de turneu.

Diferenta dintre strategiile pentru turnee si strategiile pentru jocurile cash

Exista 2 mari diferente dintre turneele SNG si jocurile cash in ceea ce priveste strategia adoptata :

  1. Relatia dintre marimea stack-ului si nivelele de blinduri care sunt mereu in crestere la turneele SNG
  2. Felul cum poti face profit si reltia dintre valoarea fiselor si echitate
[ad#text_ads1]

Jucatorii de poker de cash joaca de obicei cu “deep stacks” in comparatie cu blinudrile. Acest lucru inseamna ca poti paria pe tot parcursul mainii, lucru care iti da timp sa te gandesti la puterea mainii tale si la ce ar putea sa detina adversarul tau. Turneele SNG incep ca jocuri “deep stack”, dar spre final ajung ca stack-urile sa fie foarte mici in comparatie cu blindurile.

Acest lucru inseamna ca, la jocul de SNG trebuie sa iti maresti range-ul de carti cu care sa joci – jocul cel mai bun este sa incerci sa iti dai seama cu ce range de carti ar juca adversarii tai. Pentru jucatorii cash, un joc de SNG ar putea parea ca un joc de poker pe care il joaca jucatori fara skill – totusi, jucatorii care pot sa joace atat cu un range mic de carti cat si cu un range mare de carti au un avantaj clar, si pot face profit pe termen lung.

Intr-un joc de poker stil cash, fisele din fata ta au valoarea stabilita de la inceputul jocului, fie in RON, USD sau EUR. Prin diferitele stadii ale unui turneu SNG, valoarea fiselor din fata se va schimba. Acest lucru are loc din cauza ca cel care va castiga turneul, nu va castiga toti banii de la masa.

Tipic, turneele SNG platesc 50% pentru locul #1, 30% pentru locul #2 si 20% pentru locul #3. Daca 10 jucatori incep un turneu SNG cu 10$ intrarea, cu 1.000 fise la inceput, fiecare fisa are valoarea de 1c. La final, castigatorul va avea 10.000 fise – -totusi, premiul pe care il castiga va fi de 50$, valoarea fiselor scazand astfel la 0.5c / fisa. Trebuie sa fii constient deconstantaschimbare a valorii fiselor, in special cand esti in bubble, atunci cand trebuie sa fie eliminat doar 1 jucator pentru a se intra in premiile cu bani.

Diferitele stadii ale turneelor SNG

Stadiul intai

Inceputul turneului este caracterizat de un joc solid, tight din partea jucatorilor. La acest stadiu, blindurile vor fi mici, iar stackurile vor fi mari in comparatie cu blindurile (deep stacks). Motivul pentru care este recomandat un joc tight la inceput este dinamica jocului care va urma ulterior, in mid game si in stadiul de bubble. Aceasta dinamica este cunoscuta ca “fold equity”. Cum devine foarte importanta abilitatea ta de a face alti jucatori sa se arunce din mana in stadiile de la finalul turneului, jocul tight te va ajuta sa iti pastrezi destule fise pentru acea faza a turneului.

Stadiul de mijloc

Pe masura ce blindurile cresc, numarul de jucatori de la masa incepe sa scada, iar jocul de la masa devine mult mai agresiv. Aceste stadii sunt caracterizate de furtul blindurilor, raise-uri si re-raise-uri. Intr-un joc cash, nu este asa de important sa iti aperi blindurile, dar intr-un turneu SNG, a-ti apara blindul este ceva critic.

[ad#text_ads2]

Stagiile de la final

Stadiul de bubble este cea mai strategica parte dintr-un turneu SNG. Cand doar un jucator mai trebuie sa fie eliminat pana sa se ajunga la premiile in bani, se ajunge la o batalie de rabdare, si de curaj, atunci cand un jucator se pune all in, iar celalalti dau fold. Cheia este ca, acum ai nevoie de o mana mult mai buna pentru a putea sa platesti un all-in, decat mana de care ai nevoie ca sa te pui tu all in.

Odata ce s-a spart bula, s-a ajuns in premiile cu bani, iar la masa au mai ramas doar 3 jucatori, se schimba din nou strategia. Cum blindurile sunt acum foarte mari, bet-urile de all-in sunt ceva normal. Totusi, fara riscul de a fi eliminati, jucatorii fac atat raise cat si call cu maini mult mai slabe.

Trebuie sa iti ajustezi strategia in functie de jucatorii cu care joci. Totusi, jucatorii noi de turnee SNG ar trebui sa stie ca orice pereche, mai ales de asi, si orice 2 “face-cards” devin maini foarte importante in acest stadiu.

Erori comune la turneele SNG

Greseli comune pe care le fac multi jucatori la inceputul acestor turnee este ca supraestimeaza maini care pot fi usot dominate – A x, K J.

Daca nu reusesti sa iti aperi blindurile, sau daca platesti bet-uri cu maini slabe in stadiul de bubble sunt erori des intalnite. Trebuie sa iti petreci mult timp incercand sa iti dai seama cu ce maini vor juca adversarii tai in diverse stadii ale jocului. Acest skill iti poate aduce un profit destul de frumos pe viitor, daca ajungi sa il stapanesti cum trebuie.

Strategia de baza pentru turneele SNG comentarii

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments