admin | 31.10.2011

Board reading – basic

0 0 votes
Article Rating
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>

Una dintre problemele pe care le au jucatorii incepatori este ca se concentreaza doar asupra cartilor lor si al stack-ului pe care il au in fata. De cele mai multe ori acestia sunt extaziati de mana lor fie ca este una premium, sau poate mana lor favorita si nu se mai gandesc la ce ar putea sa aiba adversarul pe un anumit board.

Sunt mai multe tipuri de texturi de board-uri pe care le intalnim in decursul jocului de hold’em si acestea pot fi , mai mult sau putin, periculoase in functie de ce mana avem si de range-ul adversarului.Ca sa determinam textura board-ului vom incepe cu textura flopului, deci, flop-urile pot fi :

Coloritul (cate carti de aceeasi culoare are flop-ul)

  • curcubeu(rainbow): flopurile pot veni cu carti de 3 culori diferite
  • 2 carti de aceesi culoare

Cu cat un flop este mai „colorat” (cu mai multe carti de aceeasi culoare) cu atat mai mult cresc sansele ca adversarul sa fie nevoit sa mearga mai departe, totusi daca pariem pe flop si primim call, trebuie sa fim atenti in momentul in care se completeaza draw-ul de culoare.

[ad#text_ads1]

Matematic: daca flopul vine cu trei carti de aceeasi culoare si noi nu avem nici una sansele ca adversarul sa fi prins culoare sunt de 3.3% si sansele sa fie pe un draw de culoare sunt de 15.8%. Daca pe acelasi flop cu trei carti de aceeasi culoare noi avem o carte de aceasta culoare sansele ca adversarul sa aiba culoare scad la 2.4%,iar sansele de a fi pe flush draw sunt de 14.4%.

Daca pe un board cu doua sau trei carti de aceeasi culoare avem top pair top kicker TPTK(cea mai mare pereche de pe masa cel mai mare kicker) si am pariat pe flop, iar turn-ul este o carte de aceeasi culoare nu trebuie sa ne impacientam si sa mai incercam sa facem un bet pe turn, pentru ca adversarul mai curand va da call pe un board monocrom decat pe acesta chiar daca are a doua cea mai mare combinatie de pe masa(2nd nuts), deci bet si protejeaza-ti mana.

  • monocrom: toate cele 3 carti de pe flop sunt de aceeasi culoare

 

Conectivitatea (cate carti sunt pentru a completa o chinta):

Un flop cu 8 9 10 este mult mai periculos decat un flop Q 8 3. Trebuie sa fim atenti mereu la draw-urile de chinta. Cand board-ul este conectat trebuie sa fim atenti, pentru ca adversarul nostru poate avea o chinta sau un draw de chinta si de asemenea poate avea doua perechi. La limitele mici multi jucatori joaca pasiv un draw de chinta, dar devin agresivi cand au doua perechi, in timp ce adversarii agresivi vor paria in ambele cazuri. Cand cineva ne raspunde prin agresivitate la un bet al nostru, pe un astfel de board, trebuie sa decidem daca sunt pe un draw sau daca au prins o mana puternica. Vom decide daca vom continua bazandu-ne pe mana noastra si pe ce credem ca are adversarul. Daca folosim PT sau HM putem sa-l punem pe un range de carti in functie de statisticile pe care le avem despre el, dar cel mai bine ar fi sa avem propriile notite despre el, sa ne aducem aminte cum a jucat in trecut in situatii asemanatoare.

Flopul cu carte mare :

In general, la limitele mici, jucatorii prefera sa joace cartile cu un As,de acea pot face din cand in cand doua perechi . Pe orice flop cu un A exista cel putin o posiblitatea(un draw) de chinta, fie ca acesta este A27,un 34 sau 35 sau 45 e un draw de chinta la fel A96, 78 e draw de chinta si exemplele pot continua.

[ad#text_ads2]

Flopul cu carte imperecheata:

Cand vine un flop cu o carte imperecheata e un motiv de bucurie pentru ca pe un flop cu carti neimperecheate adversarul poate avea una din 9 carti cu care sa fi lovit ceva,iar daca boardul este imperecheat numarul acestora scade la doar 5, deci sansele sa fi „lovit” ceva sunt acum cu aproape 50% mai mici, de aceea ar trebui sa ne folosim de acest board si sa facem un continuation bet ca sa-l aruncam din pot.

Este foarte important sa fim constienti de mana noastra, dar in acelasi timp de combinatiile posibile de pe masa si sa reactionam in consecinta de acestea si de range-ul adversarului si cum se conecteaza acesta cu board-ul.

www.twoplustwo.com

Board reading – basic comentarii

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments