admin | 23.02.2012

Eugene Katchalov

0 0 votes
Article Rating
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>

Eugene Katchalov este un om periculos

In timpul zilei cu numarul #4 de la 2011 World Poker Tour World Championship de la Bellagio din luna mai, Scott Seiver ( jucator profesionist de poker ) a devenit vorbaret cu ceilalti jucatori de la masa, cum avea el obiceiul. Subiectul discutiei era jucatorul de 30 de ani – Eugene Katchalov.

“Habar nu am de ce este asa de bun”, a zis Seiver despre Katchalov. “Pur si simplu este bun. Daca as sti ce face pentru a fi asa de bun, sigur as face si eu acelasi lucru.”

Aceste cuvinte de lauda vin din partea unui jucator care s-a inscris pentru a castiga turneul care este considerat a fi unul dintre cele mai dure si mai grele turnee din acel an. Iar acest lucru ridica urmatoarea intrebare: “Daca Seiver crede ca Katchalov este chiar asa de bun, atunci alti jucatori ar avea vre-o sansa impotriva lui?”

“Nu stiu ce anume fac asa special,” spune Katchalov, cand a fost prins intr-o pauza din maratonul de 30 de ore de joc cash din las Vegas. “Nu cred ca este un secret ascuns pe care nimeni altcineva sa nu-l fi spus decat mie. Nu exista asa ceva.”

Poate ca nu exista, dar Katchalov sigur a gasit o modalitate. In doar 6 ani el a strans mai bine de 6.000.000$ din turnee live, si multe alte actiuni, precum jocurile cash high-stakes de poker dinLas Vegas. El a castigat un titlu WPT, iar in 2011 a castigat evenimentul de 100.000$ Super High Roller de la PokerStars Caribbean Adventure dinBahamas.

Katchalov ii datoreaza mult pentru succesul sau din jocul de poker tatalui sau, care in 1991 si-a mutat familia de la Kiev, Ucraina la Borough Park, un cartier cu multi oameni evrei din Brooklyn, New York. Ca multi alti imigranti, cei din familia sa erau saraci si aveau o educatie proasta. Mama luiEugenecurata podele, iar tatal sau livra pizza, pentru a ajunge sa se se ocupe mai tarziu de vanzarea masinilor. Practic, se chinuiau sa traiasca de pe o zi pe alta.

De-a lungul timpului, Katchalov a reusit sa stranga destui bani pentru a-si deschide o afacere inBrooklyn. A prosperat cu aceasta afacere. Si-a urmat prima afacere cu o a doua, apoi inca una inapoi intarasa natala, Ucraina. Prin perseverenta, multa munca si putin noroc, familia Katchalov a ajuns sa duca un stil de viata ca o familie de clasa de mijloc, ducand o existenta destul de comfortabila. Alexander Katchalov l-a invatat pe fiul lui conustiintele sale.

“Ambii parinti m-au incurajat in toata cariera mea de jucator de poker. Tatal meu a fost persoana care m-a incurajat cel mai mult,” spuneEugene“Practic m-a sustinut inca din ziua 1. El vine dintr-un loc unde se jucau multe jocuri de noroc, chiar din Ucraina. Acolo a fost si el un jucator de jocuri de noroc. M-a invatat multe lectii foarte importante, care nu sunt legate neaparat de jocul de poker, dar tin in mare parte de jocurile de noroc : bankroll management, cum sa te descurci din punct de vedere emotional cand se intampla anumite lucruri. Chiar m-a invatat foarte multe si este si fanul meu nr. 1.”

Desi Alexander Katchalov i-a impartasit fiului sau aceste lectii importante despre jocurile de noroc,Eugenea invatat jocul de poker de unul singur. Eugene a terminat facultatea la New York University’s Stern Undergraduate College, cu o diploma in finante in anul 2003 la varsta de 22 de ani.Eugenespune ca a descoperit jocul de poker impreuna cu cativa prieteni de-ai lui din pura plictiseala.

“Nu stiam regulile. Nu stiam nimic despre joc,” a recunoscut el “Am mers la un magazin de unde, cu 99 de centi ne-am cumparat un set de fise de poker, apoi am mers acasa la un prieten care cunostea regulile. Ne-a invatat si pe noi regulile si am inceput sa jucam. Aceea a fost prima mea experienta cu jocul.”

Dupa ce a jucat pe la casele prietenilor lui jocuri saptamanale de poker pe sume infime – cativa dolari,Eugenea descoperit apoi jocul de poker pe internet. A reusit sa isi imbunatateasca foarte repede skilurile de poker – pe care parca le avea din nastere – jucand la cate 10 turnee SNG de cate 5$ si 10$ in fiecare zi. Profitul pe care il facea aproape zilnic – 20$ sau 30$ – nu era mult la acea vreme, mai ales intr-un oras unde o calatorie cu metroul costa 2$. In schimb, acest lucru l-a facut pe Eugene sa realizeze ca ar putea sa faca un profit in plus din jocul de poker. Slujba lui zilnica – lucrand ca un comerciant la bursa de valori – nu ii aducea venituri foarte mari. Ca si tatal sau, se chinuia si el de asemenea.

“Lucram ca si comerciant pentru cateva firme, un inceput care ar fi putut duce la ceva mare. Nu faceam multi bani la acea vreme, deoarece era foarte dificil la inceput. Nu m-am gandit nicidecum sa joc poker la nivel profesionist la acea vreme,” spun el “Apoi, incetul cu incetul am inceput sa joc poker la cateva cluburi private dinNew Yorksi la multe jocuri mici, unde blindurile erau 1$/2$ No Limit Hold’em. De acolo a inceput totul.”

De acolo am ajuns sa fac o calatorie la Bellagio in decembrie 2004 cu Ilya Trincher, cand se desfasura turneul Five Diamond World Poker Classic. Atunci a fost prima calatorie la Vegas a lui Katchalov. La inceput, a ramas sa faca grind la jocurile cash de 2$/5$ No Limit Hold’em. Dupa cateva zile, Katchalov castigase deja 1.500$. Prietenul sau Trincher i-a mentionat de evenimentul de 3.000$ de la Five Diamond.

“Ilya mi-a zis ‘De ce nu joci la acel turneu?’, iar eu eram ‘In niciun caz,’” a reamintit Katchalov. “Practic, tot bankrollul meu la acel moment era de cateva mii de dolari. Asa ca el mi-a zis ‘De ce nu te duci sa joci, ca te sustin eu cu jumatate de buy-in? Asa ca, vei risca doar ce ai castigat pana acum.”

Katchalov a fost de acord cu propunerea lui Trincher. Desi a participat doar la cateva turnee online si alte cateva turnee cu buy-in foarte mic in cluburile din New York, Katchalov nu jucase pana atunci la un turneu pe asa o scara de mare, sau impotriva unor asa jucatori ca acolo, la Five Diamond. Din cei 420 de jucatori inscrisi la turneu, Katchalov a ajuns la masa finala, terminand pe locul #5 si castigand un premiu de 48.000$.

Katchalov si Trincher inca erau la Bellagio cateva zile mai tarziu, cand urma sa inceapa turneul de 15.000$ World Poker Tour World Championship. Trincher i-a mai sugerat apoi lui Katchalov sa incerce si aici.

“Mi-a zis ‘De ce nu joci si aici? Este clar ca iti merge destul de bine. Joci foarte bine.’ Eu inca nu eram gata sa risc 15.000$, asa ca am ajuns sa pun doar 1/3 din buy-in.”

Si de data aceasta, instinctul lui Trincher a fost unul bun. Katchalov a reusit sa termine pe locul #35, din cei 376 jucatori inscrisi, castigand 27.000$. Dupa ce i-a dat partea lui Trincher, Katchalov a castigat dupa acea mica calatorie la Vegas aproape 33.000$.”

“La acea vreme era o suma mare de bani, si eu inca eram uimit de realizarea mea. Acel lucru mi-a dat foarte multa incredere de sine. M-a facut sa imi doresc cu adevarat sa imi fortez limitele, sa incerc sa devin cat mai bun in jocul de poker.”

Desi acel castig i-a sporit increderea de sine, nu i-a dat un bankroll indeajuns de mare pentru a-l face sa renunte la slujba de zi cu zi. El s-a angajat la firma Wall Street Investment. Pe parcursul anului 2005, el a mai participat la turnee, atat live cat si online. Cum banii din jocul de poker si din jobul sau incepeau sa se adune, el a vorbit cu un prieten de-al sau sa isi deschida propria lor afacere  – o firma de investitii.

Exact la acea vreme, Katchalov l-a intalnit pe Nick Schulman, la un intalnire dintr-un club de poker dinNew York.

“Nick era un jucator mult mai bun de poker decat eram eu la acea vreme,” spune Katchalov. “Odata ce am devenit prieteni, practic am crescut impreuna. El este singura persoana cu care imi discut fara retineri strategiile mele in ceea ce priveste jocul de poker.”

Prietenia lui Katchalov cu Schulman, precum si munca sa au inceput sa aduca dividende. Rezultatele din jocul de poker veneau mult mai des, si erau mai substantiale, dar inca nu erau de ajuns pentru a-i permite lui Katchalov sa renunte la jobul sau.

Apoi, in decursul a 6 saptamani, viata lui Katchalov s-a schimbat. Pe 4 noiembrie 2007, Katchalov a castigat primul sau turneu Sunday Million pe Full Tilt Poker, castigand 133.000$. A decis sa foloseasca acea suma de bani pentru a-si deschide propria sa firma de fonduri pentru investitii, Femto Capital. El impreuna cu un prieten si-au deschis acea firma si s-au apucat de lucru.

“In iarna aceluiasi an am castigat primul meu turneu de la Bellagio,” a spus Katchalov.

Prin “primul sau turneul la bellagio”, Katchalov s-a referit la turneul de 15.000$ WPT Doyle Brunson Classic, din luna decembrie 2007. Katchalov a terminat pe locul #1, castigand un premiu de 2.400.000$, acesta fiind cel mai mare premiu oferit unui castigator WPT, in afara turneului WPT Championship. Aceasta suma de bani i-a schimbat viata lui Katchalov.

“Dupa ce am castigat acest turneu, puteam sa imi permit sa particip la orice turneu de poker voiam si sa particip la ce joc cash voiam. “ spune el. “Era uimitor, dar imi consumau foarte mult timp activitatile de la acea vreme. In fiecare zi ma trezeam la ora 7, mergeam la birou, stateam la birou pana la ora 5 sau ceva de genul, apoi mergeam acasa. Apoi ma duceam sa joc poker mai spre seara.”

A durat doar un an si jumatate pana ca Katchalov sa ajunga la capatul puterilor. Desi se descurca foarte bine atat la birou cat si cu jocul de poker, trebuia sa renunte la una din aceste doua activitati. Cand s-a gandit la calatorit si la stilul de viata pe care il putea duce si la libertatea pe care putea sa i-o dea jocul de poker, alegerea a fost clara.

“Imi este dor uneori de munca de birou,” recunoaste Katchalov. “Cand ma uit la bursa de valori imi vine iar sa ma intorc la birou si sa lucrez in acel domeniu. Dar in acelasi timp, iubesc si pokerul si nu regret decizia pe care am luat-o. Si chiar acum, cand ma gandesc la mine, poate in 5-10 ani ma vad intorcandu-ma la munca de birou.”

Pentru moment, atentia lui Katchalov era indreptata la jocul de poker. De la victoria din 2007, Katchalov a mai adaugat inca 3.000.000$ la castigurile sale din jocul de turnee live. L-a invins pe Daniel Negreanu heads-up la evenimentul de 100.000$ Super High Roller Event la PCA in anul 2011. A ajuns sa joace de la cele mai mici mize din jocurile cash la jocurile high-stakes de 400$/800$ din Ivey’s Room din Aria. Iar, in anul 2011 a semnat un contract de sponsorizare cu PokerStars.

Nu este o realizarea rea pentru un imigrant dinBrooklyn.

In ceea ce priveste stilul sau de viata, Katchalov este foarte apropiat de familia sa si de prietenii sai dinNew York. Sunt unele perioada cand pleaca pentru mai mult timp decat isi propune pentru a juca la turnee.

“Nu a fost sanatos pentru mine sa nu am o viata sociala in afara jocului de poker.” Spune Katchalov. “Cred ca este nevoie sa te indepartezi putin de jocul de poker cateodata. Au fost momente cand eram coplesit de jocul de poker si simteam nevoia de o pauza totala, fie ca erau cateva zile, saptamani, chiar si cateva luni. Apoi astept sa vina acel moment cand mi se face dor de joc.”

Katchalov a invatat sa se descurce cu downswingurile, ca orice alt jucator profesionist de poker. Dupa ce a castigat turneul WPT Five Diamond in 2007, Katchalov si-a luat liber pentru anul 2008.

Katchalov nu se teme de downswinguri. Cand simte ca ajunge in acel punct, ia o simpla pauza. A fost un moment in 2010 cand a luat o pauza de o luna si jumatate pentru a fi alaturi de familie si de prieteni.

Totodata nu se fereste de zilele aspre din perioada turneelor. Lucreaza cu un antrenor personal, se fereste de petreceri si de alcool si este atent la alimentatia sa in acele perioade. Acesta este planul sau pentru a putea fi concentrat si pentru a avea destula energie cand sta la masa de poker.

Daca este un lucru cu care Katchalov sa nu exagereze, acela ar fi sa nu riste aiurea. Chiar acum, cu un bankroll aproape infinit, Katchalov a invatat sa puna bani deoparte.

“Am auzit despre jucatori care au castigat turnee foarte mari, pentru ca apoi sa ajunga faliti putin timp mai tarziu,” spune Katchalov. “Intotdeauna mi-a fost teama sa nu devin prea increzator si sa nu risc prea mult la masa de poker.”

“Cand simt ca ma aflu intr-un downswing, imi iau niste timp liber, sa ma examinez, sa vad cat de mare este nivelul meu de incredere, iar daca tot mai vreau sa joc la high-stakes, atunci am grija sa am bani pusi deopate, altfel trec la mize mai mici pentru a-mi recapata increderea. Daca joci la mize mari, chiar daca esti un jucator bun, ai nevoie de foarte multa incredere, altfel iti va fi foarte greu sa castigi. “

In cele din urma, totul se reduce la tine, la familia ta si la prietenii tai. El vorbeste cu tatal sau in fiecare zi. Cand se afla inNew York, se vede cu el de cateva ori pe saptamana. El ii da tatalui sau majoritatea trofeelor castigate din poker, incluzand bratara de la WCOOP pe care a castigat-o in 2009.”

“Suntem aproape ca doi prieteni foarte buni,” spune el. “Deoarece ii place sa se laude cu trofeele mele, eu i le dau pe toate, si el le pastreaza in camera sa.”

Anul acesta Katchalov a decis sa participe la turneele de la WSOP pentru a castiga prima sa bratara de la World Series, asa ca, daca Katchalov isi va imbunatati jocul, pentru alti jucatori ar putea inseamna a fi o vara mai lunga.

Pentru mai multe informatii legate de acest articol, puteti accesa site-ul :

http://mag.bluffmagazine.com/deadliest-katch-eugene-katchalov-590/

 

 

Eugene Katchalov comentarii

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments