Primeste cele mai bune bonusuri, turnee freeroll si stiri de poker direct pe email!

Chris Moneymaker

.
Informatii Jucator
Nickname:  
Locatie:  Nashville, Tennessee
Data Nasterii:  1975
Locul Nasterii:  Atlanta, Georgia, SUA
Cel mai mare castig:  WSOP Main Event 2003, locul #1, premiu 2.532.041$
Joaca la:  Pokerstars
Varsta:  36 ani
chris-moneymaker_2401

ChristopherBryanMoneymaker este un jucator de poker din SUA, care a castigat WSOP Main Event 2003. Despre victoria lui la acel turneu se spune ca ar fi revolutionat jocul de poker, deoarece a fost primul jucator care a devenit campion mondial dupa ce s-a calificat la WSOP Main Event dupa ce a castigat un turneu online de calificare. Acest lucru a fost numit de catre presa “efectul Moneymaker”.

Stramosii sai faceau monede de argint si de aur, iar de acolo vine numele de Moneymaker.

Chris a terminat liceu Farragut din Knoxville, Tennessee, apoi a terminat facultatea, obtinand o diploma de contabil de la Universitatea din Tennessee.

Dupa ce a obtinut acea diploma, Moneymaker lucra ca un comptroller (era responsabil de supravegherea calitatii contabilitatii la o firma). De asemenea, lucra part time la un restaurant. Dupa ce a castigat WSOP in anul 2003, Moneymaker a devenit purtator de cuvant pentru PokerStars. Totodata, si-a lansat si propria sa companie : Moneymaker Gaming.

Moneymaker lucra ca si contabil cand a castigat un loc la WSOP Main Event 2003 printr-un satelit de 39$ de pe PokerStars. Desi nimeni nu il stia inainte de turneu, skilurile sale in domeniul jocului de poker au captat atentia deloc de la turneu. El a ajuns sa castige acel turneu, pentru un premiu de 2.500.000$. Dupa acea victorie, el a renuntat la jobul de contabil si acum este un purtator de cuvant pentru Harrah’s Entertainment precum si pentru PokerStars.

Pana in aprilie 2010, castigurile sale totale se ridica la peste 3.000.000$, din care, majoritatea (2.532.041$) vin de la victoria de la WSOP 2003.


De aici incepe pokerul!