admin | 24.10.2011

Cum sa te descurci cu un downswing

0 0 votes
Article Rating
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>

Pokerul este cunoscut ca fiind un joc de noroc de majoritatea oamenilor datorita oscilatiilor care apar si pe care un om normal nu si le poate justifica in mod logic. Lumea spune ca poti avea cea mai buna mana ori de cate ori vrei dar tot vei pierde deoarece pokerul este despre noroc si nu despre skill.

Noi intelegem ca jucatorii care iau deciziile cele mai bune pe termen lung ajung in top. Sunt oameni care isi pierd stackul intr-o singura mana ghinionista, apoi intra in tilt si mai pierd inca 10 buyinuri pentru a isi recapata pierderile care devin mai mari de la o mana la alta. Eventual ei intra in tilt si incep sa piarda. In acel moment multi jucatori intra in downswing.

 

[ad#text_ads1]

Ce este un downswing?

Graficul unui jucator bun va arata ca o linie in crestere. Totusi, pentru ca un grafic sa prinda forma e nevoie de ani, iar un downswing este o perturbatie a acelei linii pozitive care devine negativa pentru o perioada de timp, mai lunga sau mai scurta.

Multe downswinguri nu pot fi evitate deoarece fac parte din natura jocului.Diferenta dintre un jucator bun si un jucator rau este data de intelegerea si cunoasterea jocului. La sfarsit toti primesc acelasi numar de asi,pope,dame etc, si acelasi numar de maini postflop. Jucatorul care intelege si stie jocul este capabil sa accepte ca uneori pot aparea unele downswinguri pe care le priveste cu o atitudine pozitiva sau indiferenta, si astfel minimizeaza sau evita complet manifestarea downswingului, normal produsa din cauza tiltului. Downswingurile vor aparea mereu, dar sa le lasi sa iti afecteze jocul in mod negativ iti va face mai mult rau decat ar trebui.

Ce putem face ca sa minimizam un downswing?

Primul lucru la care trebuie sa ne gandim este ajustarea bankrollului. Puteti intreba multa lume si o sa vi se spuna ca 20-25 BI sunt suficiente pentru a juca la o limita, insa un jucator bun este greu sa fie de acord cu asta. Incepand sa joci cu 20 BI o sa vezi ca apar unele probleme: fisele si numerele de la masa inca se simt ca bani. Jucand „scared money” cu teama ca vei pierde banii de pe masa, iti va provoca foarte mult rau. Chiar daca sustii ca nu esti speriat sa pierzi niste bani, la sfarsit cand parasesti masa si vei vedea ca ai pierdut si ca ai irosit cateva buyinuri azi si cateva ieri atunci vei pierde increderea in tine si in final vei pierde controlul asupra jocului si in cele din urma vei pierde toti banii.

Jucand cu 50-100 BI atunci pierderea banilor nu va mai avea acelasi efect. Gandeste-te ca joci la nl25 si ai in cont 500$. Asta inseamna 20 de buy inuri pentru acea limita. Daca ai 3 zile pierzatoare de cate 3BI in medie, inseamna ca mai ai in cont 275$. Deja incepi sa iti faci griji si vezi banii cum scad simtitor. Dar gandeste-te ca ai avea aceleasi 3 zile pierzatoare dar ai in cont 60 BI adica 1500$. Nici nu o sa simti ca ai pierdut 9 BI si o sa iti poti face jocul in continuare.

In momentul cand intri in joc, banii trebuie priviti ca niste numere pe ecran iar ca sa bati acest joc trebuie sa realizezi ca acele numere nu sunt bani, ci doar o metoda de a tine scorul.

[ad#text_ads2]

Cum tratezi si cum iesi dintr-un downswing?

Fiecare jucator are personalitatea sa si de aceea fiecare iese mai usor sau mai greu dintr-un downswing. Fiecare are metodele sale care merg cel mai bine. Nu exista o reteta prin care sa iesi intr-o clipa din downswing care poate tine de la cateva zile la cateva saptamani sau luni. Daca prinzi o perioada de cateva saptamani sau luni,atunci probabil ca esti in cel mai dificil moment al carierei de jucator de poker.

Cei mai multi jucatori aplica cu succes metodele de mai jos atunci cand se afla in situatia de a avea pierderi pe o perioada mai lunga de timp:

♠ 1.        Joaca un joc video pe PC , consola, etc

♠ 2.        Fa sport si elibereaza-te de tensiunile negative intr-un mod benefic pentru tine

♠ 3.        Socializeaza: iesi de la mesele de joc si stai departe de calculator si orice inseamna poker

♠ 4.        Joaca mai putin: sa joci cat mai mult nu e solutia, decat daca ai un joc solid. Veti intelege mai bine jocul si veti fi mai precauti cu eventualele greseli

♠ 5.        Nu e nimic gresit sa intri la o masa de nl2 si sa arunci cateva BI acolo distrandu-te si scapand de tilt

♠ 6.        Incercati noi jocuri de poker: Omaha, Stud, 5 Card, etc la cele mai mici limite

♠ 7.        Gasiti pe cineva care sa va supravegheze si cu care sa jucati sesiuni: e posibil sa aveti cateva greseli in jocul vostru si avand pe cineva care sa se uite la cum jucati v-ar putea deschide ochii si sa descoperiti lucruri pe care nu le realizai singur. In acest fel poti vedea ca downswingul nu este numai ghinion si ca aveti o mare parte din vine.

♠ 8.        Cautati filme de poker sau cautati un instructor. Un instructor poate fi scump dar cateva ore va pot aduce pe drumul cel bun.

[ad#text_ads1]

Ganduri de final

Concluzia acestui articol este cel mai important si mai bun lucru pe care il poti citi pe aceasta pagina. Probabil ca nu este nici macar un jucator de poker care a ajuns sus si are rezultate bune pe termen lung care sa nu se gandeasca in urma si sa multumeasca momentelor de downswing. Numai cand dai de un downswing iti imbunatatesti intr-un mod accelerat notiunile despre jocul de poker. Numai atunci revezi toate cunostintele pe care le ai. Numai atunci esti mai atent si descoperi greseli in orele de analiza. Atunci progresezi de fapt cel mai mult.

Fie ca vrei sau nu vrei va veni momentul cand vei intra intr-un downswing. Tot ce poti sa faci este sa ai o perspectiva buna asupra lui!

Tradus si adaptat: AFchung @ 2p2

www.twoplustwo.com

 

Cum sa te descurci cu un downswing comentarii

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments