1. Rakeback pana la 60%

2. PokerHeaven VIP

3. Bwin Poker 1000$ Race

4. Coaching Gratuit

5. Exclusiv pentru membri

+ Răspuns la subiect
Pagina 2 din 25 PrimulPrimul 123412 ... UltimulUltimul
Rezultate 21 la 40 din 495
Like Tree10Likes

Subiect: Religie, credinta, ateism

Old nick - cashflood Avatarul lui Fugu
    Data înscrierii
    May 2009
    Locație
    Iasi
    Posturi
    1,561

Implicit

Adica? Nu precep mitafora cu poza.

@obs
    Citat Postat în original de obs Vezi post
    [..]cele trei cuvinte erau cel mai probabil: "Tu esti Dumnezeu".
    In aramaica tot trei cuvinte sunt?

Pocaiti-va ca de nu o sa ajungeti in iad la dracu'. Si o sa luati numai badbeaturi. Scuze de mesaj dar m-am angajat Sales Representative la un cult religios si incercam mesaju' negativ. Saptamana viitoare avem discount: la 7 fecioare virgine primiti o cana cu masline. Din ianuarie avem un nou sistem de FPP (Frequent Preacher Points) o sa fi e surpiza imensa si restructuram Raiul la 3 nivele.
    Ultima modificare făcută de Fugu; 06-11-2009 la 04:38 PM.

Straight flush Avatarul lui Pepsi
    Data înscrierii
    Feb 2008
    Posturi
    786
    Mesaje blog
    2

Implicit

Cine are timp de o nuvela scrisa de Asimov in 1956:
    http://www.holdem.ro/forum/blogs/pepsi/

Him
    Him este deconectat
    Envy me Avatarul lui Him
    Data înscrierii
    Aug 2005
    Posturi
    891

Implicit

Citat Postat în original de Cashflood Vezi post
    Adica? Nu precep mitafora cu poza.
    '
    e un trend pe net, ca atunci cand cineva vine cu o "poveste" improbabila, ii sunt cerute poze (screenshots,pics) care sa probeze povestea sau aceasta va fi ignorata...

ex. bah cica Moise a despartit un rau in doua ...

re:OMG FAKE L2PS
    Ultima modificare făcută de Him; 06-11-2009 la 06:29 PM.
    trollin

Old nick - cashflood Avatarul lui Fugu
    Data înscrierii
    May 2009
    Locație
    Iasi
    Posturi
    1,561

Implicit

Aah, ok, are sens.

@pepsi am recitit cu placere nuvela lui asimov. are o imaginatie incredibila omul ala, scrie foarte frumos.
    Ultima modificare făcută de Fugu; 06-11-2009 la 06:30 PM.

Banned
    Data înscrierii
    Oct 2007
    Locație
    MagicFM
    Posturi
    1,681

Implicit

Pilot TAG Avatarul lui biblup
    Data înscrierii
    Mar 2007
    Locație
    Bucuresti
    Posturi
    438
    Mesaje blog
    7

Implicit

Daca ma intreaba cineva si ma obliga sa imi dau cu parerea despre Dumnezeu, personal cred ca: Dumnezeu nu e o entitate obiectiva care s-ar putea arata vreodata in mod prozaic, in Univers si mai ales nu cred ca e compatibil cu a fi observat de mai mult de o persoana. Cred ca Dumnezeu, daca o fi si cand o fi, e de esenta strict personala. Nu poate fi impartasit cu altii, descris sau observat asa cum observam orice alt obiect din Univers.
    Apoi, prin excelenta: daca Dumnezeu a creat Universul cumva (cu sau fara Big Bang), atunci nu e in natura lui sa se afle in interiorul Universului. Daca Cineva ar aparea in acest Univers pretinzand ca e Dumnezeu, ala ar fi cu siguranta un impostor. Nici el si nimic de la el nu intervine aici in mod suplimentar, adica pe langa legile naturii. Minunile, tufele care ard, feciorii lui care invie - astea toate sunt aberatii care nu numai ca nu coincid cu esenta lui Dumnezeu, dar o si contrazic logic. De ce spun asta: prin definitie, "Univers" inseamna tot ce exista. Cand poti crea tot ce exista, inseamna ca esti inafara existentei. Nimeni nu poate aparea din neant intr-o lume pe care sa si-o creeze singur.

Dumnezeu e, cred, cel mai personal obiect din Univers. Nu e compatibil cu nimic din ce inseamna realitatea obiectiva, probabil ca tine de un for interior atat de adanc incat nu se confunda cu nimic din ce ma defineste pe mine, oricat de personal: numele meu, trupul meu, amintirile mele si nici macar constiinta mea mundana: simtul identitatii, al prezentului, trecutului sau al drawurilor.
    De aceea, cine il cauta inafara greseste. Cine priveste in sus, greseste. Cine il cauta in Biserici sau in carti, greseste. Dumnezeu esti tu, si lumea ta e lumea pe care ti-o creezi acum traind.
    Incerc sa povestesc din memorie un pasaj din Evanghelia gnostica dupa Toma:

"Cine sunt eu?" a intrebat El.
    Ioan i-a raspuns: "Tu esti Calea, Adevarul si Viata". Petru i-a raspuns: "Tu esti Mantuitorul nostru, Doamne". Si atunci eu (Toma) i-am raspuns: Cum as putea indrazni vreodata sa spun ca stiu cine esti Tu?" Si atunci El s-a apropiat de mine si mi-a soptit la ureche trei cuvinte. Dupa aceea, ceilalti m-au iscodit: "Spune-ne, ce ti-a spus Invatatorul?" "Nu va pot spune, pentru ca daca v-as spune ati apuca pietre de jos si ati arunca in mine si pietrele s-ar face serpi si v-ar omori".

Evanghelia nu spune care erau cele trei cuvinte. Nici nu se cuvine, macar pentru ca e evident - cele trei cuvinte erau cel mai probabil: "Tu esti Dumnezeu".

Dupa parerea mea, concluzia ta este singura explicatie care are sens.

Omul este o mixtura de rationalitate si simturi ce poseda un instinct de autodepasire si evolutie care merge dincolo de dorinta si logica; este parte din fiinta noastra.

Singura problema din teoria asta cum ca D-zeu este de fapt Universul in sine este ca intra in directa contradictie cu credinta ca D-zeu este perfect. Practic, logica spune ca D-zeu evolueaza prin om, si extrapoland prin orice entitate imperfecta din Univers.

Intrebarea este: sunteti pregatiti sa acceptati ca fiinta divina catre care va indreptati pentru liniste sufleteasca si sfat infailibil nu este perfecta?

Sunt chip leader si short stack !!! Avatarul lui alex987
    Data înscrierii
    Feb 2009
    Locație
    Bucuresti
    Posturi
    297

Implicit

pot sa zic si eu, de cel putin 2 ani, am inceput sa nu mai cred in biserica, nici in biblie ... mi se par cele mai mari puteri de control in masa de pe acest pamant, orice se intampla oameni pun totul pe seama lui dumnezeu, fie el fictiv, real, imaginar, fie el alah, budha, mitra, dumnezeu, sau elicopterul postal care trece zi de zi peste valea amazonului cu corespondenta si la care triburile indigene de pe rio negro se inchina crezand ca acel elicopter este zeitatea lor.

Toate conflictele mondiale din istorie au la baza religia , incepand de la cruciade pana razboiul din iraq...
    Asa cum scrie in biblie: "crede si nu cerceta", Religia este in cadere libere pe scara increderii populatiei, oamenii au inceput sa cerceteze , nu doar sa creada , oamenii au deschis ochii si au vazut ce se intampla in lume , au vazut ceea ce este in spatele perdelei.

Am vazut oameni de toate varstele care se bateau la propriu sa atinga niste resturi de cadavre asa zis " moaste " , pentru ce? , pentru religie ? , pentru mantuire ? ... Am vazut biserici care au tarife , pentru diferitele slujbe care le practica pentru enoriasi, mai nou biserica a devenit si industrie , si nici nu plateste taxa la stat , apar bisericile ca dupa ploaie , pentru ce ? pentru religie ? , pentru enoriasi ? , aceeasi oameni care merg duminica la biserica , in restul saptamnii dau cu bata in cap la prieteni , se imbata si isi violeaza ficele (este plin de ei la stirile de la ora 5) ...

Am vazut mai sus ca cineva a adus o vorba despre vatican , eu cred ca acolo se ascund cele mai mari secrete ale omenirii , dar nimeni nu este indeajuns de puternic sa ajunga acolo , cei ce pot, mai mari preotilor isi apara uni altora spatele, si tin secrete foarte mari ascunse, pentru ca daca se afla , vine sfarsitul lumii fratilor... Memorabila este declaratia de acum cativa ani a unui purtator de cuvant al vaticanului : " nu negam existenta extraterestilor " , prin cuvintele aceste au zis multe, poate si-au dat seama si ei ca nu mai tine cu minciuna si ca trebuie sa se scoata macar la acest subiect, extraterestrii ... plus ca daca ar exista ar nega cu totul existenta religilor

...sa nu mai zic despre teoria lui charles darwin, care a fost negata mult timp pana cand au inceput si ei sa recunoasca ca e prea de tot sa o tina pe a lor cu creearea pamantului in 6 zile ) ... dar totusi au gasit ceva :" o zi de creatie a putut dura multe sute de mii de ani " , ok la asta ne-a lamurit vaticanul .

galileo galilei , de ce a murit , pentru ca dumnezeu nu le-a aratat oamenilor ca pamantul se invarte in jurul soarelui , sau stai , ca nu avea cum , cand a fost scrisa biblia , la consilile ecumenice , lumea credea ca traieste pe ceva plat ,ca daca ajungi la marginea lumii cazi in neant ...

sunt multe de spus .... mi-a placut acest thread ,am citit tot ce ati postat aici , multi dintre voi sunt chiar de admirat pentru ideologia lor, chiar mi-au placut unele posturi.

eu cred ca singura credinta este credinta in noi insine , in familie , in copii tai , in nevasta ta, in singurele finte care te fac in fiecare dimineata cand te trezesti sa te simti bine ....
    Ultima modificare făcută de alex987; 12-11-2009 la 09:52 PM.
    " It doesn't matter how good you are, everything can change when the cards are in the air, because when the next hand gets delt you will never know who you're going to meat. " ONLINE POKER SUCKS

Straight Avatarul lui ooo_virus
    Data înscrierii
    Sep 2005
    Locație
    Cluj-Napoca
    Posturi
    138

Implicit

Frumos post. Te-as intreba numai daca ai gasit in biblie acest indemn: "crede si nu cerceta". Din cate stiu eu acesta vorba e inventata de comunisti si pusa pe seama bisericii...
    Ne vedem

Full House
    Data înscrierii
    Jan 2008
    Locație
    Timisoara/Satu Mare
    Posturi
    307
    Mesaje blog
    20

Implicit

@alex987

Nu stiu ce este mai rau, o persoana care crede orbeste ce ii spune biserica sau o persoana care crede orbeste proprile deductii sau ia de la fiecare ce ii convine. Data viitoare cand incerci sa ataci pe cineva/ceva nu strica sa te documentezi inainte sau risti sa devii penibil. Tot ce am inteles din postul tau este ca ai prins o serie de idei de la altii, le-ai scurtat cum ti-a convenit si crezi ca astfel ai ajuns sa cunosti adevarul.

Banned
    Data înscrierii
    Dec 2007
    Locație
    bnh
    Posturi
    580

Implicit

Citat Postat în original de ooo_virus Vezi post
    Frumos post.
    level?
    in numele sfintei gramatici condamn postul la ardere pe rug amin
    obv nu gramatica e problema aici ci faptul ca ideile exprimate au la fel de mult sens ca si "atunci cand se-mpart cartile nu vei stii pe cine vei carne"

Citat Postat în original de str8 Vezi post
    jos palaria pt. interzicerea religiei IN SCOLI.
    s-o interzici e la fel de scarbos ca si a o face obligatorie, mai scarbos chiar

Citat Postat în original de Pabibabumm Vezi post
    e bine sa lasi o portita deschisa just in case .
    nu poti fi si cu **** in cur si cu sufletu-n rai
    Ultima modificare făcută de attho; 13-11-2009 la 12:01 PM. Motiv: Automerged Doublepost

Flush
    Data înscrierii
    Mar 2008
    Posturi
    249

Implicit

Citat Postat în original de biblup Vezi post

Intrebarea este: sunteti pregatiti sa acceptati ca fiinta divina catre care va indreptati pentru liniste sufleteasca si sfat infailibil nu este perfecta?
    Daca exista .. iti garantez ca e perfecta !

Citat Postat în original de alex987
    Toate conflictele mondiale din istorie au la baza religia , incepand de la cruciade pana razboiul din iraq...
    Asa cum scrie in biblie: "crede si nu cerceta", Religia este in cadere libere pe scara increderii populatiei, oamenii au inceput sa cerceteze , nu doar sa creada , oamenii au deschis ochii si au vazut ce se intampla in lume , au vazut ceea ce este in spatele perdelei.
    Nu uita ca biserica e condusa de oameni . Oameni sunt niste fiinte imperfecte e logic sa greseasca. Cat despre caderea in incredere a bisericii este logic sa se intample . Poi tu care nu mai esti credincios, te-ai uitat la 2 filme ai mai citit un articol si gata te-ai hotarat. Dar in timpul asta ai citit vre un articol despre religie ? Despre minuni ? Despre orice care sa te convinga sa crezi in Dumnezeu ( NU IN BISERCIA ), in afara de Biblie ( care nu trebuie intelesa mot-a-mot )

Problema este ca majoritatea ( "cercetatorilor" ) il confunda pe Dumnezeu cu oamenii care conduc Biserica, si asta e foarte trist ! Stiti bine zicala " Fa ce zice popa nu ce face popa "
    Tic Tac .. Time`s Up !

Flush
    Data înscrierii
    Dec 2008
    Posturi
    152

Implicit

Citat Postat în original de barnedod Vezi post
    Am facut 12 ani de religie in scoala si cred ca pot sa spun ca mi se pare mai scarbos faptul ca, profitand de lipsa mea de discernamant si de faptul ca pot fi influentat foarte usor, m-au prostit sa cred in basmele de la ora de religie. Eu la 7 ani nu puteam sa zic ca nu vreau sa fac religie. Chiar daca nu era obligatorie eu tot ma duceam, la fel cum ma duceam si la alte materii si credeam tot ce mi se spunea, asa cum la ora de istorie credeam ca sunt adevarate intamplarile cu Decebal, Traian, Stefan cel Mare si altele. Asa cum la ora de geografie invatam ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui, ca exista mai multe continente si eram sigur ca ce mi se spunea era adevarat asa eram convins si ca primii oameni au fost Adam si Eva si ca Hristos e mantuitorul. Pana si in manualul de geografie de clasa a 5-a mi-amintesc ca vorbea ceva de teoria creationista.

Pe oamenii de alta religie ii consideram oameni rai, ciudati. Eram convins ca ortodoxismul e singura religie adevarata si priveam cu dispret celelalte religii si pe oamenii de alta religie. Religia ortodoxa discrimineaza homosexualii, si ii considera pacatosi. Cum sa fie scarbos interzicerea predarii in scoli a unei materii ce discrimineaza? Am o ruda credincioasa care intr-o discutie a spus ca i-ar impusca pe homosexuali.

Rolul scolii nu e sa prosteasca copilul. Ca om ce am facut 12 ani de religie in scoala pot sa zic ca predatul religiei in scoala nu mi-a facut niciun bine. Dimpotriva. Si cum orice lucru rau ar trebui interzis, cum crima trebuie interzisa, cum minciuna trebuie interzisa, la fel si predarea religiei in scoli ar trebui interzisa. Exista destule biserici unde un credincios se poate duce. In casa la tine poti sa faci ce vrei, pune-ti cate icoane vrei si inchina-te la ele. Dar nu in scoli.
    Ultima modificare făcută de str8; 13-11-2009 la 09:38 PM.
    jnkFDH likes this.

obs
    obs este deconectat
    Peste Prajit Avatarul lui obs
    Data înscrierii
    Apr 2006
    Locație
    Bucuresti
    Posturi
    8,126
    Mesaje blog
    65

Awards Showcase

Implicit

Daca nici postul asta nu e o dovada perfecta pentru interzicerea religiei in scoli, atunci nu stiu ce mai e. Nu stiu cum se putea expune mai simplu si mai limpede caracterul aberant al insertiei religiei in educatie.

Mr. Gambler Avatarul lui Pabibabumm
    Data înscrierii
    Mar 2009
    Locație
    homeless
    Posturi
    635
    Mesaje blog
    7

Implicit

Originally Posted by Pabibabumm View Post
    e bine sa lasi o portita deschisa just in case .

nu poti fi si cu **** in cur si cu sufletu-n rai
    evident nu la asta m-am referit ....
    esti underdog ?
    suckout si treci mai departe

Banned
    Data înscrierii
    Dec 2007
    Locație
    bnh
    Posturi
    580

Implicit

Cenzura si interdictia sunt aiurea principial.
    Religia ar trebui sa fie optionala, atata timp cat sunt oameni care vor ca copiii lor sa invete religie la scoala n-o poti interzice. Copiii vor creste si apoi isi vor forma propriile pareri despre asta; o ora de religie pe saptamana nu prosteste pe nimeni daca nu exista si influente extrascolare (familie etc). Din contra, poate fi un bun early wtf moment pt copil. Faptul ca popa zicea una la religie si profa de geografie alta a fost una dintre cele mai thought-provoking experiente din scoala generala, la mine cel putin. De cele mai multe ori nu ora saptamanala de religie e de vina pt indoctrinarea baieteilor si a fetitelor ci familia, care este si ea la randul ei indoctrinata.
    Iar ce inveti in scoala despre istoria crestenismului si tot ceea ce tine de cultura crestina sunt chestii care nu-ti strica deloc chiar daca ajungi ateu/agnostic mai tarziu, ca sa te poti dezice legitim de ceva trebuie sa cunosti ceva-ul ala.

Citat Postat în original de Pabibabumm Vezi post
    evident nu la asta m-am referit ....
    astea cu "just in case" nu prea pot sa insemne altceva decat mentalitate tipica de bazar, frica de a-ti asuma o decizie si egoism de cea mai joasa speta; vezi ca domnului nu-i plac astea si ne vom vedea in fundu' iadului

PS compararea crimei si a minciunii cu predarea religiei in scoli e total deplasata imo si pute de la o posta a erori logice.

PPS evident icoanele n-au ce cauta acolo si omul asta explica cel mai bine de ce

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=QC1Ep9wkxd4"]YouTube- Despre icoane in scoli - noiembrie 2006 - The Money Channel[/ame]

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=46ReTrp9WPw&feature=related"]YouTube- Despre icoane in scoli - nov. 2006 - The Money Channel - 2[/ame]

Citat Postat în original de Narcis13 Vezi post
    Citesc cu tristete posturile anterioare, cu aceasi tristete observ caderea fara precedent a lumii create de Bunul Dumnezeu din iubire pentru noi.
    Nu iti trebuie exegeza crestina pentru a recunoste ca tot ce misca in univers nu misca de la sine ci totul este facut pentru a suorta viata , viata pe care unii o iau in deridere si o abuzeaza datorita libertatii pe care o au.
    Insa acestea sunt convingerile voastre, poate gasiti in voi resurse sa le reevaluati , dar cu inima deschisa...poate....poate.
    Ginditi-va ca in joc este eternitatea noastra. Ar fi pacat ca pentru o picatura intr-un ocean sa nu fim linga Cel care ne-a creat si care pentru noi S-a dat pe Sine pe Cruce.
    Nu fiti la fel ca cei care atunci au scuipat Sfinta Fata a Mintuitorului.
    Si nu va bateti joc de Sfintul Botez ortodox ...suntem printre putinii botezati in singura Biserica (Biserica ortodoxa!).
    Va doresc multa sanatate, intelepciune si sa dea Dumnezeu sa ne vedem toti de-a dreapta Sa ...

Doamne Ajuta!
    Prea Sfantule Narcis, iti marturisesc ca tot cu tristete citesc si eu postul tau; tristete amestecata cu scarba si lehamite.
    "Cu inima deschisa" am tot evaluat si reevaluat si, cu voia domnului, am constatat ca imi e imposibil sa cred in dumnezeul de care vorbesti acolo. Imi pare atat de imposibil incat daca insusi Hristos s-ar pogori din ceruri sa-mi vorbeasca as trata faptul ca pe o curiozitate a naturii, ar fi o intamplare ciudata incapabila sa-mi schimbe viziunile pacatoase.
    Iti mai marturisesc preasfinte ca nu simt nici o dorinta sa fiu langa "Cel care ne-a creat" si imi pare ca singurul motiv pentru care cineva ar putea avea astfel de dorinte e un soi de egotism abject incuibat in sufletul omului de la Adam incoace.
    Mi-e totuna sfinte Narcis daca ne-om vedea la dreapta Sa au ba, iar daca pentru asta va trebui sa ard in iad, fie; voluptatile suferintei sunt oricand de preferat ipocriziei.
    Ultima modificare făcută de attho; 14-11-2009 la 01:02 PM. Motiv: Automerged Doublepost

Flush
    Data înscrierii
    Mar 2008
    Posturi
    249

Implicit

Citat Postat în original de str8 Vezi post
    Am facut 12 ani de religie in scoala si cred ca pot sa spun ca mi se pare mai scarbos faptul ca, profitand de lipsa mea de discernamant si de faptul ca pot fi influentat foarte usor, m-au prostit sa cred in basmele de la ora de religie. Eu la 7 ani nu puteam sa zic ca nu vreau sa fac religie.[...]

Poi frate nu-ti mai trimite copilul la scoala.. in clasele 1-4 toata lumea profita de lipsa lui de discernamant ! Ii invata aia pe copilul tau ce e istoria, religia, geografia.. de parca ei au fost acolo acum nu stiu cate mii de ani ! Profita domnule, PROFITA de inconstienta copilului! Pana si mama si tata profita.. minicinosii draq.. i-au zis copilului ca exista Mos Craciun, ca vine frateso` cu barza, auzi... cu barza .. NISTE TARANI !

si subscriu la ce a zis barnedod

Tic Tac .. Time`s Up !

obs
    obs este deconectat
    Peste Prajit Avatarul lui obs
    Data înscrierii
    Apr 2006
    Locație
    Bucuresti
    Posturi
    8,126
    Mesaje blog
    65

Awards Showcase

Implicit

Nici un drept la "informare", la "libera alegere" nu poate justifica un barbos sa apara in fata unor copii si sa le spuna, de pe pozitia de profesor urmatoarea minciuna: "Dumnezeu a creat lumea in 7 zile". Religia e o aberatie atat de mare, incat e un viol sa o comunici in acest fel copiilor.
    As intelege daca li s-ar explica teologie in general, cu precizarea ca toate sistemele religioase sunt niste facaturi si trebuie stiute ca sa stim de ce sa ne ferim. Asta da. Sa zica profesorul de religie asa: "Crestinii sustin fara nici o dovada ca Dumnezeu a creat lumea in 7 zile".

Metafizica e cea mai dificila disciplina filosofica. Aici e piatra de incercare a oricarui mare filosof. Sa predai un fel de caricatura a metafizicii unor copii este de doua ori deplasat, pentru ca chiar daca ai incerca sa nu-i mai minti si sa-i inveti metafizicile filosofice clasice oricum nu ar intelege nimic la varstele alea.
    Teologia este o ramura populara a metafizicii, un fel de "Stiati ca...?" pe post de stiinta, un soi de Academie de Almanah.

Celor care considera scarbos sa interzici religia in scoli le adresez o intrebare: ar fi de acord sa afle ca fiul/fiica lor invata la scoala ca Pamantul e gol pe dinauntru si ca in interiorul Pamantului se afla tone de budinca? Sau ca stelele sunt niste gauri mici facute in bolta cereasca, aceasta fiind de fapt o hemisfera imensa confectionata din azbest de catre Gilda Unchesilor Stirbi? Sau, mai simplu, sa li se spuna ca daca sari de la etaj strigand: "Expression of agressioooooooon!!!!" pe la 3 metri de sol incepi sa plutesti?
    Ultima modificare făcută de obs; 14-11-2009 la 01:13 PM.

Calling Station Avatarul lui yariknight
    Data înscrierii
    Jun 2005
    Locație
    Bucuresti Berceni
    Posturi
    1,959

Implicit

Nu stiu ce e mai grav, ca nu vezi nici o diferenta intre religie si mos craciun sau ca, cu toate astea ti se pare normal sa fie predata in scoli.
    " Eu m-am nascut inca de la inceput, nu dupa."

Flush
    Data înscrierii
    Mar 2008
    Posturi
    249

Implicit

mi se pare normal ca un copil care doreste sa invete religie.. sa aiba unde sa invete..
    nu am zis ca trebuie sa fie obligatorie.. si cand eram in clasa a 4 o intrebam pe maicamea de ce colegu de banca care era catolic trebuie sa vina sa invete cu noi religie ortodoxa ?

si nu faceam o comparatie intre Mos Craciun, religie si barza...

Faceam o comparatie intre religia, istoria si geografia de clasa a 4.. toate fiind la fel de "basme"

Celor care considera scarbos sa interzici religia in scoli le adresez o intrebare: ar fi de acord sa afle ca fiul/fiica lor invata la scoala ca Pamantul e gol pe dinauntru si ca in interiorul Pamantului se afla tone de budinca? Sau ca stelele sunt niste gauri mici facute in bolta cereasca, aceasta fiind de fapt o hemisfera imensa confectionata din azbest de catre Gilda Unchesilor Stirbi? Sau, mai simplu, sa li se spuna ca daca sari de la etaj strigand: "Expression of agressioooooooon!!!!" pe la 3 metri de sol incepi sa plutesti?
    Noapte buna....
    Ultima modificare făcută de TimeLimit; 14-11-2009 la 01:18 PM. Motiv: Automerged Doublepost
    Tic Tac .. Time`s Up !

Banned
    Data înscrierii
    Dec 2007
    Locație
    bnh
    Posturi
    580

Implicit

Nici un drept la "informare", la "libera alegere" nu poate justifica un barbos sa apara in fata unor copii si sa le spuna, de pe pozitia de profesor urmatoarea minciuna: "Dumnezeu a creat lumea in 7 zile".
    Doamna invatatoare iti spune ca 'unu minus doi nu se poate', asta nu inseamna ca matematica ar trebui scoasa din invatamantul primar.
    Parintii decid o gramada de chestii pt copii lor pana la o anumita varsta oricum, iar decizia de a-l pune sa faca religie in clasele mici e una dintre cele mai putin proaste decizii din multitudinea de decizii proaste pe care un parinte le poate lua pt copil.

edit
    Asa cum consideri ca un parinte n-are dreptul sa-si intineze copchilu' punandu-l sa faca religie la scoala, nici tu n-ai dreptul sa-i interzci posibilitatea de a o face atata timp cat parintele crede sincer ca asa e mai bine pt copchilu' lui. Si da, teoretic copchiii ar trebui sa aiba posibilitatea sa invete budinci din alea daca cei care se ocupa cu invatatul copchiilor considera asta. Saritu' de la etaj though e ca comparatia dintre interzicerea crimei si predarea religiei in scoli a lui str8.
    Ultima modificare făcută de attho; 14-11-2009 la 01:39 PM.

+ Răspuns la subiect
Pagina 2 din 25 PrimulPrimul 123412 ... UltimulUltimul
Avem nevoie de tineon

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan sunt 1 utilizatori care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu poți posta subiecte noi
  • Nu poți răspunde la subiecte
  • Nu poți adăuga atașamente
  • Nu poți edita posturile proprii
Poker Online