1. Rakeback pana la 60%

2. PokerHeaven VIP

3. Bwin Poker 1000$ Race

4. Coaching Gratuit

5. Exclusiv pentru membri

+ Răspuns la subiect
Pagina 5 din 28 PrimulPrimul ... 3456715 ... UltimulUltimul
Rezultate 81 la 100 din 549
Like Tree1Likes

Subiect: Forex

obs
    obs este deconectat
    Peste Prajit Avatarul lui obs
    Data înscrierii
    Apr 2006
    Locație
    Bucuresti
    Posturi
    8,126
    Mesaje blog
    65

Awards Showcase

Implicit

Bumerang, se pot face predictii pe charturi de poker? Practic o sesiune pe o zi se poate figura ca o lumanare japoneza, graficul evolueaza random pe o pista intr-un unghi reprezentat de skillul jucatorului...
    Daca vezi un chart, poti estima ceva de pe el? De ex, eu am avut in sesiunea de azi un 'hammer' urias si ieri un downswing masiv. Asta e un indiciu de schimbare de trend?

Four of a Kind Avatarul lui Bumerang
    Data înscrierii
    Sep 2009
    Posturi
    420
    Mesaje blog
    5

Implicit

M-ai dat gata cu faza asta, chiar daca si eu am avut idei similare legate de alte charturi.

Patternurile de pe graficele forex sunt create de cerere/oferta si de psihologia in masa a grupurilor de traderi in anumite situatii. Nu este atat de random pe cat pare.

Graficul de poker ar fi influentat de skill-ul jucatorului, daca este concentrat sau pe tilt o perioada mai lunga si de variance, care chiar este random, asa-i? Sa zicem ca s-ar putea estima cand urmeaza un downswing, dar mi se pare prea tras de coada.

PS: Dar daca toate estimarile ar avea un efect placebo asupra jucatorului de poker? La asta te-ai gandit?
    The mind is not a vessel to be filled but a fire to be kindled.

obs
    obs este deconectat
    Data înscrierii
    Apr 2006
    Locație
    Bucuresti
    Posturi
    8,126
    Mesaje blog
    65

Awards Showcase

Implicit

Pai skillul se poate elimina din calcul daca inclini graficul cu unghiul (pozitiv sau negativ) proportional cu skillul/lipsa de skill. Si dupa asta ramane doar variance-ul. Si asta e random-random.
    Plus ca, ma gandesc, daca faci analiza fundamentala la un grafic e posibil sa trebuiasca sa iei in calcul starile psihice, materia citita, experienta castigata etc. Dar daca analizezi pur tehnic, astea nu mai au pondere.

Sry, e offtopic discutia, dar am intrebat si eu, nah. Doar stii, la inceput toti is pusi pe inovatii

Data înscrierii
    Sep 2009
    Posturi
    420
    Mesaje blog
    5

Implicit

Okay, trimite-mi un grafic (sau mai multe). Ti-am dat si PM cu asta.

Data înscrierii
    Sep 2009
    Posturi
    420
    Mesaje blog
    5

Implicit

Am avut parte de niste miscari foarte mari si liniare zilele astea. Piata s-a deschis de 2 ore si deja perechile care contin GBP si JPY s-au miscat 100 - 200 pipsi fiecare. GBP/USD aproape ca a atins al doilea suport important de la 1.5800

Miscarile volatile se intampla cand cedeaza nivele importante de suport / rezistenta, si pretul intra intr-o zona in care nu a mai fost de cateva luni.

Sunt prea atent la piata ca sa pun si grafice dar o sa revin mai incolo cand se linistesc lucrurile si apuc sa prind si eu un pui de somn.

Royal Flush Avatarul lui Al Locust
    Data înscrierii
    Apr 2006
    Locație
    Brasov
    Posturi
    3,464

Implicit

Ups! Daca in momentele astea se sparg suporti si rezistente importante inseamna ca am gresit ca am luat acum vreo 8,9 ore niste EUR/CHF, USD/JPY si BCO/USD?

obs
    obs este deconectat
    Data înscrierii
    Apr 2006
    Locație
    Bucuresti
    Posturi
    8,126
    Mesaje blog
    65

Awards Showcase

Implicit

Trebuie invatati indicatorii de chart imo! Cu ei iti dai seama de ce si cum se sparg astea. Ca se pot sparge invers decat estimezi si te-ai ruinat. Fibonacci, Bollinger etc etc... Eu abia le rumeg acum din babypips, n-am tranzactionat nici un pip inca, si presimt ca nu e bine.

Data înscrierii
    Sep 2009
    Posturi
    420
    Mesaje blog
    5

Implicit

Citat Postat în original de obs Vezi post
    Trebuie invatati indicatorii de chart imo! Cu ei iti dai seama de ce si cum se sparg astea. Ca se pot sparge invers decat estimezi si te-ai ruinat. Fibonacci, Bollinger etc etc... Eu abia le rumeg acum din babypips, n-am tranzactionat nici un pip inca, si presimt ca nu e bine.
    In afara de divergente intre pret si MACD (sau RSI), nu o sa te invete zecile de indicatori cand se schimba trendul sau cand sunt sparte anumite nivele. Nu o sa iti ofere mai multe informatii corecte in plus decat ce arata/spun barele de pret deja, indicatorii fiind lagging (se calculeaza pe baza pretului, asta inseamna ca atunci cand pretul face ceva, indicatorul abia ajunge din urma actiunile pretului).

Daca sparge si revine brusc nu te-ai ruinat, iei luat un stop loss si treci la urmatorul trade. Totusi cand pretul sparge prin nivele atat de evidente pe grafic ca si cele pe care le-am indicat eu la GBP/USD inainte de spargere, procentual o sa fie mult mai multe spargeri urmate de scaderi semnificative decat spargeri false.

obs, ce anume presimti ca nu e bine?
    Locust, ai cumparat sau ai vandut?
    Ultima modificare făcută de Bumerang; 28-09-2009 la 03:00 PM.

Data înscrierii
    Apr 2006
    Locație
    Brasov
    Posturi
    3,464

Implicit

cumparat

Old nick: florinel26 | exp: 11/01
    Data înscrierii
    Jun 2006
    Locație
    Bucuresti
    Posturi
    1,879
    Mesaje blog
    1

Implicit :d

Data înscrierii
    Sep 2009
    Posturi
    420
    Mesaje blog
    5

Implicit

Nu ma pronunt la EUR/CHF si BCO/USD pentru ca nu ma uit la ele.

Toate perechile xxx/JPY au revenit in sus foarte puternic. Pare sa fie bine scenariul long, eu astept sfarsitul zilei ca sa vad pretul la care se inchid barele pe Daily. Mai este si sesiunea SUA in care se pot intampla multe, dar daca se inchid toate in Pib bar, o sa cumpar si eu.

florinel26, ai gresit threadul?
    Imagini atașate Imagini atașate
    Ultima modificare făcută de Bumerang; 28-09-2009 la 03:37 PM.

Data înscrierii
    Sep 2009
    Posturi
    420
    Mesaje blog
    5

Implicit

Pretul se misca intre nivele de suport si rezistenta tot timpul. Cand trece de un nivel, urmatorul nivel devine potential target pentru urmatoarea miscare. Avand cateva nivele de S/R foarte evidente pe grafic din ultimele zile de activitate, trebuie sa fim constienti de prezenta lor ca sa putem intelege mai bine unele miscari sau 'explozii' volatile de pret.

Confirmarea acestei presiuni de vanzare va veni cand un minim va ceda. O scadere sub 1.6110 ne duce cu privirea inspre urmatorul prag de suport, si anume zona 1.6000 (o cifra rotunda, si pietei ii plac cifrele rotunde, sunt zone importante de interes pentru traderi) urmata de 1.5775 - 1.5825.
    Pana acum GBP/USD s-a comportat foarte previzibil. Inca nu pot sa imi dau seama daca acesta scadere o sa ia o pauza cateva zile. Daca intr-adevar scaderea se va opri aici postez un grafic cu un scenariu posibil. Nu este sfarsitul zilei, deci este putin prea devreme pentru acest chart (anumite miscari ar putea invalida acest scenariu).

Data înscrierii
    Sep 2009
    Posturi
    420
    Mesaje blog
    5

Implicit

USD/JPY si USD/CAD au inchis bara de ieri in Pin Bar si fara sa fiu atent la prea multe detalii (sunt obosit, nu am prea dormit in ultimele zile) am pus ordine deasupra barelor, ordine care s-au activat acuma.

Abia acum am observat un detaliu important. Detaliu care pe termen lung scade putin procentajul de succes al formatiilor PB in situatii identice cu cea de astazi.
    Barele Pin Bar se afla imediat sub un nivel de rezistenta. In cazuri identice cu acesta, intrarea mea trebuia sa fie abia deasupra rezistentei, indiferent de ce zice PB. Sunt doar 30 de pipsi diferenta, dar un simplu detaliu ca si acesta este important pe termen lung cand incerci sa storci cat mai multi bani din piata forex, si cat mai sigur posibil

Prin urmare, mi-am strans stop loss-ul sub retracement fibonacci 61.8% din marimea barei PB, si daca nu adorm o sa fiu atent pe graficele de 1h si 4h la posibile respingeri in zona 90.20 pentru USD/JPY si 83.05 pentru USD/CAD.

Data înscrierii
    Apr 2006
    Locație
    Brasov
    Posturi
    3,464

Implicit

Am reusit sa inchid BCO/USD chiar cand incepea sa scada.
    USD/JPY e in crestere si am deschis 5 loturi de 100k de GBP/USD acum 5 minute; mi se pare clar trend crescator si cred ca va reusi sa atinga minim 1.63 .

Inca nu reusesc sa fac pozitii short cu softul asta. Nu stiu ce gresesc. Trebuie sa dau sell cand vreau sa fac short, nu?
    Ca dau sell, mi le arata cu minus (- 100.000,00 de exemplu), dar la unrealized tot cu minus imi arata chiar daca pretul a scazut.

Data înscrierii
    Sep 2009
    Posturi
    420
    Mesaje blog
    5

Implicit

Da trebuie sa dai sell. Si cand inchizi pozitia sell dupa ce pretul scade nu iti adauga profit la balanta?

GBP/JPY long si EUR/GBP short arata bine de asemenea.

5 loturi la $100k inseamna mult. Luand $50 per pip, o miscare de 100 de pipsi inseamna 5% profit / pierdere. Oricum e usor sa inveti aplicarea Money Managementul pe conturile demo.

Data înscrierii
    Apr 2006
    Locație
    Brasov
    Posturi
    3,464

Implicit

Poate am gresit si eu cu cate ceva. O sa incerc din nou un short.

Data înscrierii
    Sep 2009
    Posturi
    420
    Mesaje blog
    5

Implicit Charts

GBP/USD a revizitat zona de rezistenta 1.6110 (cine ar fi crezut? ) dupa care in decurs de o ora a pierdut 100 de pipsi.

Luand in considerare ca trendul principal GBP/USD este in jos, se poate intra short pe GBP/USD in zona 1.6000 cu un stop loss de 125-150 pipsi si Take Profit de minim 200-250 de pipsi. Scenariul meu se bazeaza pe ideea ca retestatea rezistentei de la 1.6110 a creat un nou maxim care o sa reziste deci trendul urmeaza sa isi continue cursul.

Acelasi scenariu de continuare a trendului in jos o sa il iau si pe Aur / Gold.
    Pretul a revenit pana la exact 50% fibonacci retracement din miscarea de la 1023.80 -> 984.82 dupa care a aparut un mic Pin bar pe graficul de 4h.
    Am intrat short la 999.50 cu un Stop Loss de 5.5 USD (550 pipsi) si un Take Profit deschis (dar care poate sa fie de minim 10 USD / 1000 pipsi). Risk:Reward sanatos, scenariul este foarte probabil deci o situatie +EV evidenta pe termen lung.

Mi-am inchis la breakeven tradeurile luate pe CAD/JPY, GBP/JPY si un -30pipsi pe USD/JPY. Nu ma intereseaza daca ratez miscari mari in cazul in care o sa reziste Pin Bar-urile si daca au fost corecte, dar lipsa de activitate in ultimele 2 zile m-au convins sa ma scap de acele tradeuri cat mai repede.
    Ultima modificare făcută de Bumerang; 30-09-2009 la 04:48 PM.

Data înscrierii
    Sep 2009
    Posturi
    420
    Mesaje blog
    5

Implicit

Citat Postat în original de Bumerang Vezi post
    Am intrat short la 999.50 cu un Stop Loss de 5.5 USD (550 pipsi) si un Take Profit deschis (dar care poate sa fie de minim 10 USD / 1000 pipsi). Risk:Reward sanatos, scenariul este foarte probabil deci o situatie +EV evidenta pe termen lung.
    Am luat o pierdere micuta pe aur dupa ce a coborat pana la 994.17 doar ca sa sara iar in sus peste 1005.

GBP/USD il mai pastrez, are sanse mari sa ajunga iar pe la 1.5770 si dupa aia sa continue si mai jos inspre 1.5350.

Acum urmeaza iar asteptara urmatorului setup.

Off-topic: cine vrea sa citeasca tot threadul lui James16, daca doriti sa reduceti considerabil numarul de posturi citite, va puteti limita la posturile lui James16, SeekingLight, raczekfx, mbqb11 (15% din toate posturile din acest thread). Dintre toti membrii care frecventeaza threadul respectiv, ei au ceva special si chiar puteti sa invatati multe de la ei citindu-le posturile si incet incet intelegandu-le graficele.
    Ultima modificare făcută de Bumerang; 30-09-2009 la 08:46 PM.

Data înscrierii
    Apr 2006
    Locație
    Brasov
    Posturi
    3,464

Implicit

Citat Postat în original de Bumerang Vezi post
    5 loturi la $100k inseamna mult. Luand $50 per pip, o miscare de 100 de pipsi inseamna 5% profit / pierdere. Oricum e usor sa inveti aplicarea Money Managementul pe conturile demo.
    Intrebare : de ce preferi sa iei loturi mai mici si implicit mai putini $/pip si astfelk sa astepti miscari de mai multi pips cand poti sa iei loturi mai mari implicit mai multi $/pip, sa folosesti acelasi money management (2%) si sa dai take profit dupa o miscare de mai putini pips, dar cu acelasi profit ?

Data înscrierii
    Sep 2009
    Posturi
    420
    Mesaje blog
    5

Implicit

Am observat in miile de tradeuri pe care le-am facut ca am un edge foarte mare traduind stilul acesta. Cred ca inteleg foarte bine cum se misca piata pe termen mediu, ca miscarile de 200-500 pipsi sunt previzibile, au o logica si o fluiditate aparte. Miscarile mici in schimb sunt mai agitate, mai imprevizibile, pretul poate sa se miste 30 de pipsi in sus doar la intrarea unui singur ordin urias in piata, doar ca sa fie anulata scurt timp dupa aceea.

Inca un motiv: pe langa un Take profit mai mic, si Stop loss-ul o sa trebuiasca sa fie mai strans pentru a pastra Money Managementul intact. Deci trade-ul nu o sa permita pretului prea mult loc de miscare, si trebuie sa ai o precizie chirurgicala in intrarea ta ca sa ai o rata buna de succes.

Uita-te la postul cu ultima analiza GBP/USD si Gold si la graficul postat acum. Prima mea incercare de a vinde Gold a fost la 999 dupa ce ajunsese la 50% retracement. Logica mea a fost foarte corecta, doar ca adevaratul maxim de pret a fost stabilit abia la 61.8% retracement. Din pacate eu nu am apucat sa intru decat abia foarte tarziu, cu un stop loss foarte larg de ~600 pipsi dar trade-ul a ajuns la 1:2 Risk:Reward foarte usor.

+ Răspuns la subiect
Pagina 5 din 28 PrimulPrimul ... 3456715 ... UltimulUltimul
Avem nevoie de tineon

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan sunt 1 utilizatori care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu poți posta subiecte noi
  • Nu poți răspunde la subiecte
  • Nu poți adăuga atașamente
  • Nu poți edita posturile proprii
Poker Online