1. Rakeback pana la 60%

2. PokerHeaven VIP

3. NoiQ Poker 500 EUR Race

4. Coaching Gratuit

5. Exclusiv pentru membri

+ Răspuns la subiect
Pagina 3 din 28 PrimulPrimul 1234513 ... UltimulUltimul
Rezultate 41 la 60 din 549

Subiect: Forex

Four of a Kind
    Data înscrierii
    Aug 2005
    Posturi
    558

Implicit

Nu obs ,ai inteles tu gresit s'a referit ca el nu are ce sa il intrebe ca oricum il intreaba degeaba pentru ca nu intelege nimik si prima oara trebuie sa se documenteze pentru ca orice intrebare i'ar pune raspunsul nu l'ar ajuta cu nimik(asta e in capu lui).
    P.Saca mi'ai raspunde si mie bumerang as fii recunascator.

Two Pair
    Data înscrierii
    Jul 2006
    Posturi
    45

Implicit

Exista 2 tipuri de brokeri :

1) brokeri "in the house"

- executa ordinele intre clienti (joci impotriva casei)
    - ordinele nu se executa la pretul pe care il doreste clientul
    - suma minima cu care poti deschide un cont 25$, 100$

2) brokeri "ecn" (electronic communication network)

- executa ordinele in piata
    - executia rapida a ordinelor la pretul pe care il doreste clientul
    - suma minima cu care poti deschide un cont 5000$, 10000$

In concluzie, daca ai capital este ok daca nu ....

Four of a Kind Avatarul lui Bumerang
    Data înscrierii
    Sep 2009
    Posturi
    420
    Mesaje blog
    5

Implicit

@tzompu

Siteul Babypips.com este excelent pentru incepatori sa invete teoria de baza, ce sunt graficele, cum se citesc, linii de trend, nivelele de suport si rezistenta, cateva tipuri de chart patterns care sunt foarte usor de folosit, cativa indicatori, etc. Nu o sa inveti de pe acest site exact ce trebuie sa faci ca sa devii un trader bun. Ca si traderi, fundatorii babypips.com sunt ~mediocrii, dar au reusit sa puna la dispozitia tuturor informatiile de baza intr-un mod usor de citit si de inteles. De asta sugerez site-ul, ca sa nu mai para chineza unii termeni pe care ii voi folosi si modul in care voi analiza graficele.

A doua sursa de informatii este uriasa, si anume threadul lui James16. El este un trader profesionist si in posturile lui veti gasi, pe langa analiza unor tipuri de bare care se repeta si pot fi interpretate usor, sfaturi grele despre modul in care trebuie sa traduiesti, rabdarea pe care trebuie sa o ai si mentalitatea unui trader de succes. Desigur si eu voi vorbi aici despre aceleasi lucruri din punctul meu de vedere (care foarte des se suprapune cu al lui James16).
    In primul post din acest thread se gasesc si linkurile catre posturile cele mai importante / ghiduri de citit.

Carti gratuite despre analiza tehnica, Money Management si Elliot Waves.

Am atasat si pdf-urile cu rezumatele despre Price Action facute de membrii lui James16.

Teoria este o parte foarte mica a tradingului. 90% este practica practica practica. Dar pentru inceput, ca si plan de lucru, invata putina teorie. Sunt convins ca daca te tii de treaba si pui saptamanal ceva timp in analiza graficelor intr-un an vei putea sa iti cantaresti singur abilitatea de a face profit constant sau nu. Eu sunt optimist ca poti sa reusesti, altfel nu ti-as da apa la moara fara motiv.

Din nou evit sa sugerez brokeri, vreau inca cateva zile ca sa descriu site-urile sugerate de catre admin si sa caut cele mai bune variante pentru incepatori. Cei mai tari brokeri nu poti sa ti-i permiti cu sume mici.

@asterix
    Chiar daca brokerii de tip "in the house" nu sunt perfecti sau nu se apropie de cei ECN, pentru traderii care abia incep sunt perfecti. Atata timp cat ai o metoda buna, care nu se bazeaza pe speculatiile de stiri (sa deschizi pozitii in minutul in care se lanseaza stiri importante in lume) brokerii "in the house" sunt acceptabili si nu o sa iti faca probleme chiar si la sume de 5 cifre.

@ roma4ever
    Din cauza volatilitatii pietei, este necesar ca fiecare pozitie sa aiba Stop Loss pun. Stop loss-up si position sizing (calcularea marimii pozitiilor luate) sunt cele mai importante aspecte ale unui Money Management bun.
    Fiecare trade trebuie sa aiba Stop Lossul pus pentru ca se pot intampla multe lucruri: iti cade internetul, se ia curentul, serverul brokerului cade sau nu poate sa fie accesat, piata merge brusc impotriva trade-ului si analizei tale tehnice si e bine sa stii ca nu trebuie sa iti inchizi manual pozitia. Stop Lossul este foarte bun si dintr-un motiv psihologic. Este usor pentru un trader sa inchida un trade in profit, chiar daca profitul este mic, dar este foarte greu sa il inchizi pe minus, mai ales cand minusul devine din ce in ce mai mare si speri ca piata o sa se intoarca. Daca ai un stop loss predefinit te poti dresa sa ramai controlat si calculat atunci cand un trade se inchide pe minus, dupa care sa treci automat la urmatorul setup sau trade. There's always next time!

Contrar opiniei publice, Take Profitul nu este atat de necesar ca si Stop Lossul. Citind sfaturile celor mai profitabili traderi din lume si din proprie experienta pot sa spun: "Cut your losses short, keep your winning trades open". Sunt foarte multe situatii in care nu trebuie sa ai Take Profit si trebuie sa ramai in trade pana la un Semnal invers, ca sa iti sugereze ca miscarea s-a terminat. Dar atunci cand alegi sa folosesti Take Profit, gandeste-te la urmatorul lucru: Daca esti dispus sa risti $1000 pentru un trade (daca Stop Lossul este atins, pierzi $1000), de ce ai fi dispus sa inchizi tradeul la $250-$500 profit atata timp cat nu au aparut semnale/indicatii pe grafic care sa iti infirme analiza si respectiv trade-ul?

De asemenea mai exista varianta break-even a unui trade. Chiar daca nu apar semnale care sa va infirme tradeul, dupa ce acesta merge mult in profit, +75 / +100 / +150 de pipsi, poti sa iti pui Stop Lossul la break-even sau chiar sa iti asiguri cativa pipsi profit. Cazurile cand reusiti sa mutati Stop Lossul la break-even va vor creste edge-ul foarte mult pe termen lung, indiferent de ce se intampla dupa aceea.

@obs
    Analiza tehnica poate include elemente din analiza fundamentala daca sunt procesate de o retea neurala. Da se poate, unii o fac, dar eu nu am experienta in acest domeniu si nici nu sunt atras de analiza fundamentala in general deci nu ma pot pronunta sub nici o forma.

PS: incercati sa mai dati cate un reply dupa fiecare post de-al meu ca sa nu fac automerge de fiecare data. Astfel pot sa schimb subiectul in unele posturi, sa mai postez si grafice cu analize simple dar foarte eficiente din trecut si daca apar setupuri chiar din prezent. Daca posturile mele sunt prea lungi, multi membrii nu o sa se chinuie sa le citeasca pana la capat si o sa apara aceleasi intrebari de foarte multe ori.
    Fișiere atașate Fișiere atașate
    Ultima modificare făcută de Bumerang; 21-09-2009 la 04:45 PM.
    The mind is not a vessel to be filled but a fire to be kindled.

Data înscrierii
    Sep 2009
    Posturi
    420
    Mesaje blog
    5

Implicit

Am tot postat raspunsuri la intrebari, cred ca e timpul sa incep sa postez si lucruri mai concrete

Ca si pregatire pentru o sesiune de coaching privata, am facut un mic backtesting pe 2008 pe perechea GBP/USD ca sa vad rata de succes a doar doua pattern-uri de bare pe graficul zilnic (care necesita 5 - 10 minute de analiza la sfarsitul fiecarei zile). Barele analizate au fost Pin barurile si Bullish Outside Engulfing Bar/Bearish Outside Engulfing bar.

Am numarat 26 de trade-uri extrem de evidente, pe majoritatea mi le aduc aminte pentru ca le-am traduit si eu. Rata de succes a fost de aproximativ 76%, 21 winners, 5 losers. Dupa modul in care le traduiesc eu, rezultatul final net vine in jur de 3600 - 4000 de pipsi intr-un an. Pentru o singura pereche!

Detalii demne de mentionat:
    Riscand un procentaj fix din cont pe fiecare trade se pot face calculele:
    1% / trade rezulta 16% profit net; drawdown maxim 2% in toata aceasta perioada, fiind doar doua posibile losing trades consecutive.
    2% / trade rezulta 32% profit net; drawdown maxim 4%.
    Riscand un procentaj fix pentru fiecare 100 de pipsi:
    1% / 100 de pipsi rezulta 36% - 40% profit; drawdown maxim 10%.
    2% / 100 de pipsi rezulta 72% - 80% profit, drawdown maxim 20%.
    Dupa cum vedeti totul tine de risk aversion decis de catre fiecare trader. Fiind vorba de o singura pereche, as mai mentiona ca in luna August 2008, cand s-au intamplat cele doua trade-uri negative pe GBP/USD, EUR/USD si GBP/JPY au incasat peste 1000 pipsi profit traduind aceleasi patternuri, deci luna a fost profitabila oricum.

Am atasat si doua grafice cu exemple din aceste tradeuri. Sper sa va placa.
    Imagini atașate Imagini atașate

Four of a Kind
    Data înscrierii
    Aug 2005
    Posturi
    558

Implicit

Ms bumerang ca postezi,eu o sa fiu atent la ce zici mi'ai raspuns la tot ce vroiam sa aud.
    Ms iar

Data înscrierii
    Sep 2009
    Posturi
    420
    Mesaje blog
    5

Implicit

Cu placere.

Inca doua grafice. Acelasi pattern - Bullish Ouside Bar. Observati ca sunt aproape identice din toate punctele de vedere? Forma, marime si cel mai important locatia lor dupa o miscare mare, chiar la capatul miscarii.

Data înscrierii
    Sep 2009
    Posturi
    420
    Mesaje blog
    5

Implicit Trade-ul zilei?

Acesta este un trade care l-am deschis astazi pe GBP/USD.

A aparut un Pin bar pe graficul Daily. In mod normal ca setupul sa fie perfect bara trebuie sa aiba pretul de deschidere si de inchidere inauntrul barei precedente, ceea ce nu este cazul aici. Si totusi, Pinul a aparut la capatul unei miscari de 600 de pipsi si pretul s-a intors dintr-o zona testata recent care probabil actioneaza ca si suport puternic pe moment. Din aceste motive mi se pare +EV sa iau acest trade.

Trade-ul este la +25 de pipsi in momentul de fata, riscul este de 170 de pipsi si targetul meu este tot de ~170 atata timp cat nu apar semnale contradictorii pe parcurs.

Royal Flush Avatarul lui Al Locust
    Data înscrierii
    Apr 2006
    Locație
    Brasov
    Posturi
    3,283

Implicit

Citat Postat în original de Bumerang Vezi post

Trade-ul este la +25 de pipsi in momentul de fata, riscul este de 170 de pipsi si targetul meu este tot de ~170 atata timp cat nu apar semnale contradictorii pe parcurs.
    Asta ce inseamna?
    Ca pui stop loss la -170 pips si take profit la 170 pips?
    Daca urca mai mult? Ca doar a fost 600 pips deasupra

Data înscrierii
    Sep 2009
    Posturi
    420
    Mesaje blog
    5

Implicit

Da, am folosit Stop loss si Take Profit de 170 pipsi. Risk:Reward de 1:1 intr-o situatie care are rata de succes constanta >75%.

O trasatura constanta a pietei este ca se misca tot timpul in zig-zag datorita cererii si ofertei de valuta pe piata. Daca ne uitam pe graficul de o ora, unde fiecare bara reprezinta 1h, vom vedea multe miscari de 25-75 de pipsi. Urcand tot mai sus pe time-frameuri, aceste miscari se transforma in bare mai mari, si nu mai putem distinge zgomotul de fond. Zig-zag-uri mai mici au format miscarea asta de 600 de pipsi, care este doar un zig micut dintr-o miscare mult mai mare. Dar pe masura ce analizezi miscari din ce in ce mai mari devine tot mai greu sa prezici cat de mult se vor misca si este dificil sa estimezi si cat timp va dura pana cand predictia/miscarea va fi consumata.
    Pattern-urile prezentate ne ajuta sa identificam potentialele inceputuri si sfarsituri ale unor zig-zag-uri.
    Ramane la latitudinea traderului sa gaseasca cea mai potrivita combinatie de Stop Loss si Take Profit analizand anumite detalii, ca si frecventa acestor swinguri si comportamentul perechii valutare in momentul in care pretul se afla la anumite nivele *vezi explicatia de pe grafic.

Folosind un Take profit bazat pe marimea barei de semnal, las piata sa imi spuna cat de volatila este in acel moment. Acum cativa ani piata nu era atat de volatila. Miscarile zilnice erau mai mici -> bare mai mici -> take profit mai mic. Anul trecut si anul acesta, miscarile au fost mai mari -> bare mai mari -> take profit mai mare.
    Daca bara are 100 de pipsi, piata nu este foarte volatila si pretul are sanse mai mari sa se intoarca pentru a retesta anumite nivele de pret (suport si rezistenta). In perioadele foarte volatile, apar bare de semnal de 400-500 de pipsi. Cand se intampla asta, sunt sanse mari ca piata sa mai mearga inca pe atat, deci asta este tinta minima. Conceptul se numeste price projection.
    Oricum varianta asta bate la fund ideea de a avea un Take profit fix de 50/75/100 de pipsi pentru orice trade cum fac foarte multi traderi. De asemenea compenseaza destul de bine si majoritatea situatiile in care nu am folosi Take profit si pretul s-ar intoarce impotriva noastra inainte ca sa obtinem un Risk:Reward de peste 1:2, situatii care dauneaza foarte mult ratei de profit.

Sper ca ai inteles, daca mai ai intrebari sunt aici.

PS: Trade-ul de pe GBP/USD arata bine, +70 pips so far.

Data înscrierii
    Sep 2009
    Posturi
    420
    Mesaje blog
    5

Implicit

Am uitat sa adaug si aspectul psihologic pentru perioadele ocazionale de 6-8 luni cand piata nu are caracter puternic de trend si se misca in aceeasi zona in zig-zag. Perioadele astea sunt cel mai greu de traduit pentru ca apar mai putine setupuri cu rata mare de succes. Incasarea unor profituri regulate (1-2 setupuri bune pe luna / pereche) in perioadele astea ajuta foarte mult la moral si te ajuta sa ramai sharp si focused.

Altfel apare tiltul si la traderi, caracterizat prin luarea unor pozitii doar de dragul de a fi activ in piata. Sunt destule povesti horror pe forumuri despre subiectul asta.

Data înscrierii
    Apr 2006
    Locație
    Brasov
    Posturi
    3,283

Implicit

La babypips zice ca sa traduiesti demo macar 6 luni de zile sau pana cand reusesti sa traduiesti cu succes. Ce inseamna a tradui cu succes?
    Am cont de 50K funmoney. Cat ar trebui sa am dupa 6 luni ca sa zic ca sunt de succes? (banuind ca 6 luni e destul de longterm)

Ce broker folosesti? (daca nu sunt prea indiscret; daca nu e prea personala intrebarea)

Data înscrierii
    Sep 2009
    Posturi
    420
    Mesaje blog
    5

Implicit

Poti sa iti dai seama usor daca esti profitabil sa nu uitandu-te pe statementul contului demo. Daca profitul l-ai obtinut din tradeuri de aproximativ aceeasi marime - lot size - si ai peste 60% tradeuri profitabile, inseamna ca ai gandit tradeurile inainte sa le pui si ca poti sa fii profitabil pe termen lung.

Sa dau un exemplu: daca ai avea 30 de trade-uri, din care 20 pierzatoare dar in cele 10 castigatoare ai avut chef de gambling si ai riscat de 5-10 ori mai astfel ajungand pe plus la sfarsitul perioadei, aia nu inseamna ca profitabil constant

In rest iti dai seama daca ai putin bun simt si esti sincer cu tine. Ai putea sa tii si un jurnal mic cu trade-urile pe care le faci si cu observatii, pe unii ii ajuta foarte mult.

Data înscrierii
    Apr 2006
    Locație
    Brasov
    Posturi
    3,283

Implicit

Este recomandat sa faci tradeuri de aceeasi marime?

Cand se zice ca nu trebuie sa risti mai mult de 1% din banii se refera la faptul ca trebuie sa pui stop loss la o tranzactie astfel incat sa insemne maxim 1% pierdere?

Data înscrierii
    Sep 2009
    Posturi
    420
    Mesaje blog
    5

Implicit

Citat Postat în original de Al Locust Vezi post
    Este recomandat sa faci tradeuri de aceeasi marime?

Cand se zice ca nu trebuie sa risti mai mult de 1% din banii se refera la faptul ca trebuie sa pui stop loss la o tranzactie astfel incat sa insemne maxim 1% pierdere?
    Da la asta se refera.

Este recomandat sa faci tradeuri de aceeasi marime cel putin la inceput pana capeti ceva experienta. Dupa aia poti sa deduci singur ce functioneaza cel mai bine pentru tine, care sunt preferintele tale in materie de tradeuri si poti sa te joci, afli pe cont propriu cat se poate face, cat de puternic te afecteaza cateva tradeuri pierdute consecutive, si iti faci propriul plan de trading si money management bazat pe ce stii din experienta.

Data înscrierii
    Sep 2009
    Posturi
    420
    Mesaje blog
    5

Implicit GBP/USD update.

Deci, Pin barul de ieri de pe GBP/USD a fost de ~130 de pipsi. Astazi pretul a spart peste aceasta bara, activand ordinul de cumparare.

Din cauza ca trade-ul a mers pana la 127 pipsi profit am mutat Stop lossul la breakeven. Am facut la fel si cu trade-ul de pe platforma de pe care va fac graficele si exemplele.

Ordinul de cumparare GBP/USD a fost activat la 1.6267. Mutand Stop Lossul la 1.6268 ma asigur ca nu in cel mai rau caz castig un pip (nu ma intrebati de ce aleg sa castig un pip, este un joc de-al meu), trade-ul devenind risk free.

Straight flush Avatarul lui ionut7979
    Data înscrierii
    Sep 2006
    Locație
    timisoara
    Posturi
    796

Implicit

Din cate am inteles eu (de la un prieten) e foarte greu si stresant sa joci "manual" sa stai sa analizezi o multime de indicatori ,trendul pietei si sa si faci cat mai multe operatiuni profitabile. Cel mai indicat (asa mi sa sugerat) ar fi sa lasi un robot care sa faca toata treaba in locul tau care ar fi bine sa fie instalat pe un server extern (80E-pe luna) si sa mearga non stop cu exceptia weekendului-cand nu se fac operatiuni.
    Persoana respectiva a facut deja un robot care e in teste acum si ar trebui sa fie gata cat de curand. Pana acum a jucat cu alti roboti care l-au nemultumit, a incercat la inceput sa joace "manual" si facea prea putine operatiuni. Asa ca de un an lucreaaza la un robot care cat de curand ar trebui sa fie gata. Mi-a explicat ca robotul face sute de operatiuni, analizeaza non stop ev pietei etc, adica ceva de genul ca analizeaza datele din poker traker singur, dar si joaca in locul tau si joaca si la sute de mese deodata si in continu...

Data înscrierii
    Sep 2009
    Posturi
    420
    Mesaje blog
    5

Implicit

Ah, da, robotii Expert Advisor, himera oricarui trader.

Am auzit prea putine povesti de succes, si alea limitate la anumite perioade de timp in care piata ori are caracter de trend puternic ori este 100% in range. As fi curios sa vad un EA bazat pe price action facut ca lumea, dar majoritatea robotilor sunt facuti sa analizeze indicatori peste indicatori si nu pretul in sine, forma/marimea barelor sau wave-urile recente (zig-zag-urile de pret), acestea continand far more information then you think. Prietenul tau a avut macar succes importante traduind manual?

Data înscrierii
    Sep 2009
    Posturi
    420
    Mesaje blog
    5

Implicit

La ora 11:30 am au fost cateva stiri importante pentru GBP (MPC Meeting Minutes si BBA Mortgage Approvals).

V-am pus si graficul cu miscarea care a urmat. O zbiciuire a pretului de 100 de pipsi in decurs de 6-7 minute. Avantajul meu este ca eram deja in trade, pe mine nu m-a afectat cu nimic, nu am fost nevoit sa speculez in ce directie va merge piata dupa stiri, nu ma intereseaza. Nu am fost nevoit sa deschid/inchid pozitii sau sa le modific. Plan your trade and trade your plan.

Data înscrierii
    Sep 2009
    Posturi
    420
    Mesaje blog
    5

Implicit

Trade-ul GBP/USD a atins Take profitul acum cateva minute. +173 pips profit.

Cat timp dormeam a aparut un al doilea trade pe EUR/GBP. Dupa o miscare mare, bara zilei de ieri a fost Bearish Engulfing Outside Bar, asa ca am pus un ordin de vanzare imediat dupa acesta bara. Mai inainte s-a activat acest ordin.
    Marimea barei are doar aprox. 56 de pipsi, acesta va fi si Take profitul meu.

Straight flush Avatarul lui ionut7979
    Data înscrierii
    Sep 2006
    Locație
    timisoara
    Posturi
    796

Implicit

vezi tu trebuie sa fi tot timpul in priza...
    cine mi-a spus de robot mi-a spus ca el si la facut pentru el si trebuie updateuit periodic in functie de schimbarea factorilor care actioneaza pe piata de aparitia de noi indicatori etc asa ca nu poate face unul in serie pt vanzare cum sunt restul robotilor de pe piata. Omul e programator si lucreaza de acasa uneori si 12 ore pe zi, la cat de pasionat, priceput si "maniac" in domeniul lui il cred in stare sa poate sa faca asa un soft mai ales ca nu e proiect si e in faza terminala (in teste). Dupa ce am vazut threadul asta l-am intrebat daca a auzi de forex si de atunci cand vorbesc cu el imi vorbeste numai despre asta si parca are o placere in a incerca sa ma invete si sa ma faca interesat.

+ Răspuns la subiect
Pagina 3 din 28 PrimulPrimul 1234513 ... UltimulUltimul
Avem nevoie de tineon

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan sunt 1 utilizatori care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu poți posta subiecte noi
  • Nu poți răspunde la subiecte
  • Nu poți adăuga atașamente
  • Nu poți edita posturile proprii
Poker Online