1. Rakeback pana la 60%

2. PokerHeaven VIP

3. NoiQ Poker 500 EUR Race

4. Coaching Gratuit

5. Exclusiv pentru membri

+ Răspuns la subiect
Pagina 21 din 28 PrimulPrimul ... 111920212223 ... UltimulUltimul
Rezultate 401 la 420 din 549

Subiect: Forex

Four of a Kind Avatarul lui Bumerang
    Data înscrierii
    Sep 2009
    Posturi
    420
    Mesaje blog
    5

Implicit

Pacat de GBP/USD, daca trecea de 1.5205 putea sa fie un trade frumos. E interesant de observat cum setupul de pe daily (Bullish Outside bar) a fost confirmat dar Pin barul de pe weekly nu a fost. Pretul a fost la 10-15 pipsi distanta de ordinul meu long (1.5205). Si 200 SMA pe 1h era in zona respectiva, si a actionat ca si rezistenta. Multe din detaliile astea par sa fie coincidente la prima vedere, dar daca le ai in arsenal si le utilizezi constant, cu timpul iti dai seama ca exista o legatura intre toate elementele astea. Cand ajungi sa vezi imaginea de ansamblu, atunci poti sa identifici corect pretul care separa precis zona bullish de bearish si sa ai intrari perfecte in trade-uri.

EUR/JPY a facut un 200 SMA kiss pe 4h. Oprirea acolo si intoarcerea in jos semnifica revenirea in forta a downtrendului. Nu avem higher highs sau higher lows deci de cele mai multe ori targetul este un nou Lower Low.
    The mind is not a vessel to be filled but a fire to be kindled.

Four of a Kind Avatarul lui Saratzila
    Data înscrierii
    Jun 2005
    Locație
    Pitesti
    Posturi
    553

Awards Showcase

Implicit

Am o intrebare. Sa zicem k pretul e la 139.000 si vreau sa pun pending order de buy la 140.000. De asemenea, sa presupunem k perechea respectiva are spread 3 pips. Deci daca eu vreau sa imi ia ordinul trebuie de fapt sa il fac la 140.030 da (buy stop)? Bun. Se aplica aceeasi chestie dc vreau sa fac buy limit? Adik dc pretul e deasupra la 141.000 si eu cred k o sa scada si vreau sa fac buy limit la 140.000 il pun tot la 140.030? Sau la 139.970?
    'Guns don't kill people. Chuck Norris kills People.'

Data înscrierii
    Jun 2005
    Locație
    Pitesti
    Posturi
    553

Awards Showcase

Implicit

Ink o intrebare: de ce spui k pb-ul de pe weekly a fost invalidat? A facut retrace pana la 76 fibo dupa care s-a dus in sus. Eu am facut buy-ul la nivelul de 76, insa am iesit pt k nu imi placeau cozile. Era o miscare mare oricum pt cine statea in trend. Daca nu il posta noiq eu nici nu ma uitam pe weekly!

Royal Flush Avatarul lui mYgu
    Data înscrierii
    Jan 2009
    Posturi
    1,041

Implicit

Bumerang sa inteleg din graficu pe care l-am postat ca ar trebui sa fiu pe un uptrend? Sample size 4k hands.
    Imagini atașate Imagini atașate

Data înscrierii
    Jun 2005
    Locație
    Pitesti
    Posturi
    553

Awards Showcase

Implicit

Nu prea ma pricep la paint dar...am incercat eu

Acum, eu nu cred k se pot folosi pe bune graficele in poker, insa eu asa l-as fi trade-uit in Forex. Miscarea de dupa ce a spart rezistenta nu e f mare asa k ai grija! Un singur lucru e de tinut minte: dc joci bine se duce in sus. Punct

Imi spune si mie cineva care e faza cu buy stop/buy limit alea? anyone?
    Imagini atașate Imagini atașate

obs
    obs este conectat acum
    Peste Prajit Avatarul lui obs
    Data înscrierii
    Apr 2006
    Locație
    Bucuresti
    Posturi
    8,005
    Mesaje blog
    65

Awards Showcase

Implicit

Pai, aici analiza fundamentala a jucat un mare rol.

Data înscrierii
    Jun 2005
    Locație
    Pitesti
    Posturi
    553

Awards Showcase

Implicit

Asta ce am facut eu se numeste analiza tehnica. Cea fundamentala e dupa stiri, evenimente, etc. Oricum pt scalperi, (cum vreau sa fiu eu), nu e asa de importanta regula trendului, elliot waves etc. Insa e bine sa le stii, asta e clar.

Am analizat graficul pt k se potrivea destul de bine cu analiza din Forex. Insa raman la ideea k e doar o coincidenta. Oricum sa zicem k nu e asa cum spun eu. Sa zicem k exista o legatura intre grafice si poker. Graficul nostru face un lower high dupa care, in mod logic, o sa urmeze un lower low, da? Ce poate sa faca un jucator de poker? Sa joace cu mentalitatea k o sa piarda in ziua respectiva, sau in zilele ce vor urma? Cu asta nu sunt de acord!
    Ultima modificare făcută de Saratzila; 15-03-2010 la 12:10 PM.

Data înscrierii
    Sep 2009
    Posturi
    420
    Mesaje blog
    5

Implicit

Nu am mai postat pentru ca am probleme cu desktopul si pe laptop nu ma pot bucura de aceeasi securitate si viteza. I'll be back to normal in no-time though.

Ink o intrebare: de ce spui k pb-ul de pe weekly a fost invalidat?
    Nu cred ca am spus ca a fost invalidat. Nu a fost activat in primul rand. That's all.

@mYgu, da, graficul zice ca esti in uptrend. Deci daca joci corect ar trebui sa continue profiturile intr-un ritm normal.
    Hai sa lasam la o parte analiza fundamentala momentan. Consideram ca jocul vostru este constant pe o perioada indelungata si nu ne mai legam de acest aspect. Pentru graficele voastre de poker analiza tehnica va arata pe care parte a flip-urilor o sa va aflati in majoritatea cazurilor.
    Mentorul meu mi-a explicat cam asa:
    Upswing, trend pozitiv reprezinta perioada de 61.8% dupa fibonacci cand totul merge conform planului. Daca ai un plan/sistem matematic cu expectanta pozitiva pe termen lung, trendul pozitiv este perioada cand totul merge according to plan. Corectiile negative, trendurile negative sau downswingurile in cazul vostru sunt perioadele de 38.2% cand rezultatele sunt random, greu de prezis conform sistemului matematic definit de noi deci de cele mai multe ori sunt negative.

Stiu ca nu va ajuta prea mult aceasta informatie dar chiar si pentru jucatorii de poker sunt solutii ca sa treci de perioadele negative.
    Leatherass baga volum la greu. Zeci si sute de mii de maini pe luna. Nu este numai un mod de lucru, Eu nu sare peste corectiile negative ci le absoarbe jucand atat de mult incat acestea devin irelevante.
    De asemenea, cand esti intr-un downswing nu trebuie sa fortezi nota jucand mai sus, mai agresiv etc etc pentru ca de cele mai multe ori o sa maresti gaura in care te afli. Las la latitudinea voastra modul in care trebuie jucat cand esti in downswing, pentru ca eu nu sunt jucator bun de poker

Inca un lucru: shoturile la mize mai mari ar trebui sa fie facute doar in perioade clare de trend pozitiv, indiferent de miza, ca sa va mariti sansele de succes.

Sper ca are sens ce am spus mai sus. Revin in cateva zile. Pa pa.

Flush
    Data înscrierii
    Dec 2008
    Posturi
    152

Implicit

Citat Postat în original de Bumerang Vezi post
    Da. Calitati necesare sunt multe din cele ale unui jucator de poker presupun. Perioada de invatare si acodomare de la 1 an in sus, un sistem de lucru bine pus la punct, dovedit ca functioneaza tot timpul, nu doar in anumite zile / perioade ale anului sau doar in unii ani, money management si foarte foarte multa rabdare.
    Pe langa ca poti sa traiesti din speculatii valutare poti sa cresti balanta la sume foarte mari in decurs de 5-10 ani daca respecti toate regulile jocului odata ce le-ai invatat.
    Un trader bun poate castiga in medie sume cu 4 zerouri pe luna? si sa fie si sustenabil castigul?
    M-am apucat de curand sa citesc si eu despre Forex. Mi se pare un domeniu foarte interesant. Dar merita sa incerc sa invat mai mult despre Forex si despre analiza tehnica sau pierd timpul degeaba pt. ca e foarte greu de scos bani din asa ceva?

Data înscrierii
    Sep 2009
    Posturi
    420
    Mesaje blog
    5

Implicit

Da, se poate.

In acelasi post de unde ai facut quote aveai si raspunsul:
    Care este ROI-ul asteptat mediu pe o perioada de timp in cazul unui investitor decent?

ROI depinde de suma riscata, metodologia fiecarui trader (tranzactii pe termen scurt, tranzactii de durata). Dar un trader versat poate sa obtina lejer 5-15% profit pe luna, in unele luni mult mai mult, in lunile rele pierderi foarte mici sau breakeven. O sa auzi desigur si cazuri 50-100% profit pe luna, sau chiar mai mult. Aceste cifre sunt realizabile dar trebuie sa te tina stomacul si la perioadele rele...
    O medie de la 5% in sus profit net lunar este realizabil daca stii ce faci. De aici incolo depinde doar de bankroll cate zerouri are profitul.

Cheers.

Flush
    Data înscrierii
    Dec 2008
    Posturi
    152

Implicit

ms pt. raspuns.

Deci inteleg ca iti trebuie un bankroll mult mai mare decat ar avea nevoie un poker pro pt. a castiga sume similare.
    De ex. ca sa castigi in medie $5K pe luna iti trebuie un capital de $100K. Un jucator la 400NL cu un win-rate de 2PTBB/100 ($16/100) care joaca in medie 3000 maini pe zi va castiga $14 400 pe luna iar daca foloseste un bankroll de 50 buy-inuri asta ar insemna ca are nevoie de doar $20K (de 5 ori mai putin decat capitalul de care ar avea nevoie un trader ca sa castige in medie o suma de $5K). Deci daca bati si jocul si esti dispus si sa joci un nr. suficient de maini zilnic (nu e cazul meu, eu nu bat nici jocul si nici nu sunt dispus sa joc un nr. suficient de maini) pokerul ar fi mai profitabil decat forexul.

Un avantaj care il are Forexul fata de poker e ca poti sa iti dai seama pe un cont demo sau pe sume mici daca Forexul e de tine sau nu inainte sa te apuci sa tranzactionezi sume mari. La poker nu ai cum sa faci training la play money sau la micro limits pt. mize de 400NL, 600NL pt. ca e diferenta foarte mare intre 10NL si 400NL. S-ar putea sa bati mizele mici si dupa aia sa pierzi niste zeci de buy-inuri (pt. unii poate tot ce au castigat pana atunci) pana sa iti dai seama ca nu poti bate 400NL.
    Iar pt. cei ce detin sume foarte mari de bani Forexul e mai profitabil decat pokerul (la poker nu prea sunt mese si suficienti regulari slabi la mize de peste 1kNL).
    Ultima modificare făcută de str8; 23-03-2010 la 09:28 PM.

Data înscrierii
    Jun 2005
    Locație
    Pitesti
    Posturi
    553

Awards Showcase

Implicit

str8 dc tu zici k nu poti sa batzi pokerul, c te face sa crezi k o sa castigi din Forex? Merg mana-n mana: amandoua se bazeaza pe rabdare, psihic bun, multa munca etc., numai k pokerul mi se pare mult mai usor din toate punctele de vedere, (inclusiv cel psihic). Ma indoiesc k un om care nu reuseste sa bata nici macar low limits, are disciplina sa faca bani din Forex. Asta e parerea mea!

ex-sponsor
    Data înscrierii
    Mar 2009
    Posturi
    510

Implicit

Eu nu fac lobby la modul absolut pentru unul din cele 2.

Chestia cu profitul pe luna la forex vs poker e discutabila din cauza discrepantei intre metodele folosite. 50 Buy-inuri la Poker este echivalent cu acei 2% de care se vorbeste ca average risk/trade in forex. Deci practic un jucator de poker cu un bankroll de 50k poate intra pe forex cu aceeasi bani respectand backrollul.

Eu cred ca un tip bun pe forex si cu timp sa faca analize serioase la forex, poate face 10%/month rezarvandu-si timp pentru o multime de alte activitati.
    Deci dupa 7-8 luni poate sa isi dubleze contul, ajungand la 100.000+. Din momentul ala vorbim de 10.000/luna. 4-5 luni cu 10k/luna..inseamna inca 40-50. Grosso modo vorbim de 50k->150k .

Luand in calcul decembrie, a doua jumatate si prima jumatate a lui ianuarie, ajungem la 135-140k. Deci, 80-90.000 pe an. Daca poti face mai mult din poker, incluzand aici si RB, inseamna ca financiar vorbind pokerul e mai profitabil.

Trei aspecte trebuie luate in considerare:

- la poker vorbim de un field unde trebuie sa iei banii direct altora care vor si ei sa iti ia banii. Pe forex, e o idee falsa ca atunci cand unul castiga altul pierde. Uriasa piata si prezenta unor giganti financiari asigura un flow atat de mare incat un castigator nu este = cu un pierzator musai

- Consumul psihic la poker poate fi mai mare pentru colerici de exemplu. In Forex nu exista fishi bulanosi, you are on your own. Cand pierzi, singurul fish esti tu.

- Pokerul este mai interactiv, Forexul poate deveni plictisitor intrucat pot fi zile intregi cand nu ai activitate pentru ca mai apoi sa trosnesti 200-300 de pipsi intr-o singura zi. Daca vreti, ca tot suntem in campul lexical a lui FISH, e ca pescuitul:

a) la bat de mana trage mai repede. Pestii is mai micuti, dar mai multi. Uneori si pestanii mari vin la mal. Nu te plictisesti, ai mereu activitate, hiper adrenalina. ( POKER )

b) la lanseta, dai pe fundul baltii, mai putini pesti ca e apa mai rece, dar mai mari. Trag mai rar, dar cand trag, ai pus-o. Netragand des, poti sa te plictisesti si sa te lasi. ( FOREX )

P.S. Nu am luat in calcul scalpingul pentru ca ala e cel mai greu. Trebuie sa fie f.bun swing trader ca sa fii macar un mediu scalper.

Pentru cine poate, cel ami bine e sa le incerce pe amandoua pe principiul, don't put all your eggs in one basket.

Bafta.
    Ultima modificare făcută de NoiQPoker; 24-03-2010 la 06:57 PM.

Data înscrierii
    Jun 2005
    Locație
    Pitesti
    Posturi
    553

Awards Showcase

Implicit

Citat Postat în original de NoiQPoker Vezi post

- Consumul psihic la poker poate fi mai mare pentru colerici de exemplu. In Forex nu exista fishi bulanosi, you are on your own. Cand pierzi, singurul fish esti tu.
    La inceput intram pe niste forumuri de Forex pe niste thread-uri in care nu o sa mai intru vreodata. Pretul se ducea clar in jos si cativa amarati ziceau: 'time for bulls to long this...' Astia nu sunt fishi? Ok, pe termen lung nu au c sa faca, insa pe termen scurt, dc sunt suficienti natarai care citesc si gandesc asta, pretul o ia in sens invers fatza de cum ar fi normal, suficient k sa te faca pe tine sa iesi din tranzactie inainte de vreme.

Iar o mentalitate de gen: 'nu pot sa castig din x dar ma intreb dc pot sa fac sume cu 4 zerouri din y', e gresita dupa parerea mea.

ex-sponsor
    Data înscrierii
    Mar 2009
    Posturi
    510

Implicit

Citat Postat în original de Saratzila Vezi post
    La inceput intram pe niste forumuri de Forex pe niste thread-uri in care nu o sa mai intru vreodata. Pretul se ducea clar in jos si cativa amarati ziceau: 'time for bulls to long this...' Astia nu sunt fishi? Ok, pe termen lung nu au c sa faca, insa pe termen scurt, dc sunt suficienti natarai care citesc si gandesc asta, pretul o ia in sens invers fatza de cum ar fi normal, suficient k sa te faca pe tine sa iesi din tranzactie inainte de vreme.

Iar o mentalitate de gen: 'nu pot sa castig din x dar ma intreb dc pot sa fac sume cu 4 zerouri din y', e gresita dupa parerea mea.
    Salut,

Nu are niciun forum puterea sa miste piata nici cu 35 de pipsi. Nici daca isi vand casele toti si intra toti odata, in acelasi timp impotriva trendului.

Trade your plan. Daca planul tau este intr-un fel, nu ai nicun motiv sa iesi numai ca ti se face frica o bara care merge invers decat credeai tu. Atat timp cat ne e frica de astfel de bare si iesim, inseamna ca planul nostru a fost de 3lei si deci mai avem de invatat ca sa ne facem planuri solide.

Am un bun prieten, mare director regional de banca, solid pe orice indici iti trec prin cap, dar slab la o multime alte chestii financiare. Orice alta afacere i-a esuat lamentabil mai putin datul cu camata bani la cunoscuti ..si la poker pierde sume f.mari, dar joaca de placere. Nu sunt de acord cu ceea ce ai spus

Bafta.

Flush
    Data înscrierii
    Dec 2008
    Posturi
    152

Implicit

Citat Postat în original de Saratzila Vezi post
    str8 dc tu zici k nu poti sa batzi pokerul, c te face sa crezi k o sa castigi din Forex? Merg mana-n mana: amandoua se bazeaza pe rabdare, psihic bun, multa munca etc., numai k pokerul mi se pare mult mai usor din toate punctele de vedere, (inclusiv cel psihic). Ma indoiesc k un om care nu reuseste sa bata nici macar low limits, are disciplina sa faca bani din Forex. Asta e parerea mea!
    Eu am zis ca nu bat 400NL nu ca nu bat low limits.
    Si nu merg chiar mana-n mana. De exemplu mie am observat ca imi place mai mult sa citesc carti de poker si forumuri decat sa joc. Iar din cartile de poker imi plac mai mult cele de teorie decat cele care au multe exemple. Am avut rabdare sa citesc Mathematics of Poker dar n-am rabdare sa stau 2 ore sa joc. E ciudat intr-adevar, dar asta sunt eu. Eu cred ca mi s-ar potrivi mult mai bine Forexul si studiatul unor grafice decat pokerul online. Plus ca eu n-am fost niciodata atras de jocurile video cu impuscaturi si alte altea, n-am fost niciodata gamer. Daca am avut disciplina sa citesc atatea carti de poker, majoritatea cuvant cu cuvant, cu siguranta as avea disciplina si sa studiez grafice si indicatori si sa fac bani din Forex. Apropo, la facultate am luat bursa de merit in fiecare semestru si la bac am avut medie de peste 9,60. Multe din materiile la care am luat note mari erau destul de migaloase.
    Ultima modificare făcută de str8; 24-03-2010 la 08:48 PM.

ex-sponsor
    Data înscrierii
    Mar 2009
    Posturi
    510

Implicit

Salut,

Cred ca e o falsa problema. Str8 nimeni nu spune ca nu esti in stare din punct de vedere intelectual sa te apuci serios de Forex, cel putin sper ca Saratzila nu asta a vrut sa spuna.

If you are smart and hardworking, nu ar trebui sa fie foarte greu. Dificil va fi sa strangi un bankroll care sa "hraneasca" doleantele tale financiare. Un jucator bun de poker, nu inseana ca e un trader bun musai. Si viceversa.

Daca te incurajeaza cu ceva str8, nici eu nu am avut rabdarea necesara sa fiu un grinder serios desi faceam high xxx -low xxxx pe luna. Cand nu simti ca esti din peisaj chiar daca esti profitabil, better to find something else. La fel cum zicea Enorel in interviul dat lui Iulian-Obs, el nu s-a plictisit si inca joaca cu aceeasi pasiune. Asta inseamna ca e din peisaj

Bafta.

Data înscrierii
    Sep 2009
    Posturi
    420
    Mesaje blog
    5

Implicit

Citat Postat în original de str8 Vezi post
    Iar pt. cei ce detin sume foarte mari de bani Forexul e mai profitabil decat pokerul (la poker nu prea sunt mese si suficienti regulari slabi la mize de peste 1kNL).
    Nu, ideea de baza este ca la forex poti sa ajungi in x ani de la low limits la nosebleeds and beyond cu aproximativ acelasi set de cunostinte.

Daca am avut disciplina sa citesc atatea carti de poker, majoritatea cuvant cu cuvant, cu siguranta as avea disciplina si sa studiez grafice si indicatori si sa fac bani din Forex.
    Daca ai rabdare sa citesti graficul cuvant cu cuvant, un cuvat la 4h sau pe zi, pana cand apare cuvantul care zice buy/sell, atunci ai sanse mari sa reusesti

La inceput intram pe niste forumuri de Forex pe niste thread-uri in care nu o sa mai intru vreodata. Pretul se ducea clar in jos si cativa amarati ziceau: 'time for bulls to long this...' Astia nu sunt fishi?
    Sunt fishi, asta e clar, dar tu nu ai cum sa ii iei in vizor fix pe ei ca la poker. Mai important de atat nici nu trebuie sa ii iei in vizor. Nici nu trebuie sa stii ca ei exista, numai daca esti rautacios si la fiecare trade profitabil bagi un evil laugh si iti imaginezi ca ai spart contul unui fish. Piata forex este mult mai mare, traderii freelance like u and me reprezinta o parte foarte mica per ansamblu.

Apropo, la facultate am luat bursa de merit in fiecare semestru si la bac am avut medie de peste 9,60. Multe din materiile la care am luat note mari erau destul de migaloase.
    Foarte multi oameni (inclusiv o parte din traderii cu vechime) cred ca tradingul este rocket science. Chiar si in cercul meu de cunoscuti aud tot timpul termeni de genul: 'automated trading systems', 'proprietary systems', 'quantitative analysis', 'analyzing economics and macro Forex factors' si ca orice altceva este imposibil sa fie profitabil. Dupa cum arata James16 prin metodele lui, dupa cum arat si eu cu analizele si ideile mele, nu este cazul. Nu trebuie sa fii extrem de inteligent. Trebuie doar sa fii capabil sa observi niste pattern-uri clare, sa faci corelatii intre mai multe idei dupa care pe baza acestora sa iti faci un plan de trading si sa il respecti pana la capat.

I'll be back soon...

Noapte buna,
    Bumerang

Data înscrierii
    Jun 2005
    Locație
    Pitesti
    Posturi
    553

Awards Showcase

Implicit

Noiq, n-am zis niciodata k str8 nu are capacitatea intelectuala de a face bani din Forex. Am zis doar k o mentalitate de tip 'vreau sa fac x bani din poker sau Forex' e gresita si raman la parerea mea. In poker, la inceput pt mine conta numai cat castigam la sfarsitul zilei. Mai tarziu, luam mainile si le analizam, imi puneam intrebari: 'puteam sa fac ceva diferit aici?', 'e bun shove-ul asta?', 'as fi putut evita suckout-ul asta dc dadeam fold pre', 'era mai bun fold pre'? etc. Asa e si in Forex. Nu conteaza cat pierzi/castigi la sfarsitul unei zile/saptamani/luni. Conteaza sa ai un plan, sa il respecti si sa il imbunatatesti cat de mult potzi.

Data înscrierii
    Sep 2009
    Posturi
    420
    Mesaje blog
    5

Implicit

Eu cred ca se poate simplifica astfel incat sa aveti amandoi dreptate.
    1. Cu mentalitatea lui, str8 pare sa adopte ideea de salar din forex. Ar putea sa isi indeplineasca (in medie) scopul lunar de x% folosind doar Price Action pe daily pe 4-7 perechi.
    2. Saratzila are mentalitatea always improving, using more then price action. Cred ca vrei cresteri cat incape, cat mai mari. Din cauza asta am impresia ca te atrage scalpingul, sau ma insel? Buba e ca scalpingul nu o sa te duca la cresteri exceptionale fara sa iti ofere si niste swinguri de profit/loss pe masura.

PS: in forex nu e bine sa dai shove ever

Hai noroc la trade-uri si la restul Daca aveti chef mai postati grafice voi ca eu nu pot momentan. Cand mai intru bag si eu comentarii la ele.

+ Răspuns la subiect
Pagina 21 din 28 PrimulPrimul ... 111920212223 ... UltimulUltimul
Avem nevoie de tineon

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan sunt 1 utilizatori care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu poți posta subiecte noi
  • Nu poți răspunde la subiecte
  • Nu poți adăuga atașamente
  • Nu poți edita posturile proprii
Poker Online